Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Κόπτσης: Ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες φαινομένων βίας στα σχολεία

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει η βία στους νέους και το περιστατικό βανδαλισμών των σχολείων στο Βόλο είναι απλά το πιο πρόσφατο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί νιώθουν απροστάτευτοι, ενώ πολλές φορές μόνο η παρέμβαση εισαγγελέα δίνει λύση.
Η γενησιουργός αιτία των φαινομένων της βίας δεν είναι στα σχολεία. Τα φαινόμενα αυτά δημιουργούνται στην οικογένεια και στην κοινωνία, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Αλέξανδρος Κόπτσης ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας.
Κάνουμε ένα τεράστιο αγώνα τα τελευταία χρόνια για την αντιμνετώπιση αυτών των φαινομένων, πρόσθεσε οι κ. Κόπτσης. Έχουμε διορίσει 3200 ψυχολόγους στα σχολεία ενώ παράλληλα τα νέα προγράμματα σπουδών προσπαθούν να αλλάξουν την κουλτούρα της βίας ενώ υπάρχουν και οι πειθαρχικές επιπτώσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, επισήμανε.
Επίσης το πρόγραμμα “Σπάμε τη σιωπή” που περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου δημιουργεί μια ψηφιακή πλατφόρμα για επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες που θα εξετάζονται από κατά τόπους επιτροπές. Ταυτόχρονα προβλέπονται δράσεις ευαισθητοποίησης για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, κατέληξε ο κ. Κόπτσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More