Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωση των Αρκαδικών μύθων από το καρναβάλι στα Λαγκάδια (βίντεο)

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το 14ο Λαγκαδινό Καρναβάλι στην Αρκαδία, μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω κορονοϊού. Σπίτια και δημόσιοι χώροι έχουν στολιστεί με γιορτινή διάθεση, ενώ η “Παρέα του Τράγου” περιμένει τους επισκέπτες για χορό και γλέντι.

Οι Αρκαδικοί μύθοι, με διονυσιακές επιρροές από το παρελθόν, ζωντανεύουν στις τελετές και τα δρώμενα του δωδεκαημέρου και χάνονται μέσα στους αιώνες της λαϊκής παράδοσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την Πέγκη Μπρούσαλη, η Πένη Πέτσα, Αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας, κάλεσε τους Αρκάδες αλλά και όποιον θέλει να περάσει ένα τριήμερο ξεγνοιασιάς και γιορτής, να επισκεφτεί το Λαγκαδινό Καρναβάλι που οργανώνει ο Σύλλογος Νέων Λαγκαδίων με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας.

Πρόκειται για το μοναδικό Καρναβάλι που γίνεται στο Δήμο Γορτυνίας, ενώ φέτος το θέμα του είναι “Η Παρέα του Τράγου”. Αρκαδικοί μύθοι και ήχοι, ο θεός Πάνας με την συντροφιά του καλούν τους επισκέπτες να διασκεδάσουν το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας στα Λαγκάδια Γορτυνίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More