Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναπάντητο το αίτημα των διασωστών του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου για προσλήψεις

Με ένα μονάχα αξιόμαχο ασθενοφόρο και ένα προβληματικής λειτουργίας, έμεινε πάλι ο τομέας ΕΚΑΒ στη Κω, καθώς η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ζήτησε να επιστραφεί πίσω το όχημα το οποίο πριν από ένα περίπου μήνα η ίδια παραχώρησε για τη κάλυψη των περιστατικών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Αναπάντητο παραμένει όμως και το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων για  ανανέωση των συμβάσεων των διασωστών στις μονάδες των νησιών, οι οποίες λήγουν τον Δεκέμβριο καθώς και για άμεσες προσλήψεις.

Στο μεταξύ μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων, υπογράφηκε από την διοίκηση του ΕΚΑΒ η αποδοχή της δωρεάς του ασθενοφόρου από την Fraport και αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία, εφόσον βέβαια γίνουν άμεσα προσλήψεις και ανανεωθούν οι συμβάσεις των διασωστών.

Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών, ενώ φεύγουν και εργαζόμενοι διασώστες  μετακινούμενοι, που εργάζονται από τον Νοέμβριο του 2021 με δίμηνες  ανανεώσεις συμβάσεων, και παρότι έχουν καταθέσει αίτηση για μετάθεση ώστε να παραμείνουν  στα νησιά  μόνιμα δεν  έχουν πάρει ακόμα απάντηση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More