Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανατροπές για Κλερμόν και Ανζέρ

 

 

Με πολλά γκολ, αρκετή ένταση, θέαμα και… πέναλτι ολοκληρώθηκαν οι μεσημεριανοί αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η Κλερμόν γύρισε από την… κόλαση στην έδρα της Ρεμς και κέρδισε με 4-2 παρά το 2-0 έως το 29′. Η Ανζέρ βρέθηκε με το ίδιο σκορ πίσω μόλις στο 10ο λεπτό αλλά κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Τουλούζ κυριάρχησε απόλυτα κόντρα στην Τρουά και έφτασε τους τέσσερις πόντους στη βαθμολογία. Ταυτόχρονα, Αζαξιό και Λανς “κόλλησαν” στο 0-0 σε ένα ματς που δεν θα θυμάται κανείς σε λίγες μέρες.

Ρεμς – Κλερμόν 2-4

Η Ρεμς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά και κέρδισε πέναλτι στο 20′. Ένα λεπτό αργότερα ο Καμορί Ντουμπιά το εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ. Στο 29′, οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο πέναλτι, με τον Μορί Ντιό να αναλαμβάνει το χτύπημα και να κάνει το 2-0.

Ενώ η Ρεμς έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, στο 48ο λεπτό ο Εμμανουέλ Αγκμπαντού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Πριν καν συμπληρωθούν 300 δευτερόλεπτα, ο διαιτητής καταλόγισε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά για την Κλερμόν. Ο Κόμνεν Άντριτς το εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 2-1. Αυτό ήταν και το έναυσμα για τη μεγάλη ανατροπή, με τον Σέρβο να ισοφαρίζει στο 63′ μετά από εξαιρετική σέντρα του Φλοράν Οζιέ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μουχάμεντ Σαράτσεβιτς γύρισε… τούμπα το ματς κάνοντας το 3-2. Οι παίκτες του Πασκάλ Γκαστιέν εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 78′ ο Ζερεμί Μπελά έγραψε το τελικό 4-2.

Οσέρ – Ανζέρ 2-2

Μόλις στο 4ο λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με ωραίο σουτ του Ζουλιάν Ζανβιέρ μετά από ασίστ του Ζουμπάλ. Έξι λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 χάρη σε λάθος του Σεντρίκ Χουντοντζί, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ανζέρ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και στο 22′ κατάφερε να μειώσει με όμορφο τελείωμα του Λοίς Ντιονί.

Στο 57′, ο Ρούντι Μπουκέ απέβαλε τον Λασίν Σιναγιόκο της Οσέρ, αλλάζοντας τις ισορροπίες. Η ισοφάριση ήρθε στο 77ο λεπτό και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει πλήρως την απόδοσή τους. Σοφιάν Μπουφάλ και Αμινέ Σαλαμά συνεργάστηκαν ιδανικά με τον δεύτερο να τελειώνει υποδειγματικά για το 2-2.

Τρουά – Τουλούζ 0-3

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και παρ’ ότι απειλήθηκαν σε μια περίπτωση, δεν δέχθηκαν γκολ. Αντιθέτως, στο 37ο λεπτό πήραν το προβάδισμα χάρη σε αυτογκόλ του Γιασέρ Λαρουσί.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα του αγώνα ήταν πρακτικά η ίδια. Στο 54′ η Τουλούζ διπλασίασε τα τέρματά της χάρη σε χαμηλό σουτ του Ραφαέλ Ρατάο. Τέσσερα λεπτά πριν τα 90′, ο Ρις Χίλι διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με εξαιρετική ατομική προσπάθεια.

Αζαξιό – Λανς 0-0

Σε ένα ματς στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι και ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό, έλειψαν τα γκολ. Σίγουρα δεν έλειψαν οι κάρτες πάντως μιας και οι γηπεδούχοι μέτρησαν τέσσερις σε 24 αγωνιστικά λεπτά.

To πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 12 Αυγούστου

Ναντ – Λιλ 1-1

Σάββατο 13 Αυγούστου

Μονακό – Ρεν 1-1
Παρί Σεν Ζερμέν – Μονπελιέ 5-2

Κυριακή 14 Αυγούστου

Λοριάν – Λυών αναβολή
Οσέρ – Ανζέρ 2-2
Ρεμς – Κλερμόν 2-4
Τρουά – Τουλούζ 0-3
Αζαξιό – Λανς 0-0
18:05 Νις – Στρασβούργο
21:45 Μπρεστ – Μαρσέιγ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More