Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανησυχία για τα ποσά των αποζημιώσεων στους αγρότες

O Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε κοινοποιήσεις, συλλαλητήρια σε πανελλαδικό συντονισμό με άλλες μηλοπαραγωγικές περιοχές, ώστε να αναδειχθεί το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε μια σειρά προϊόντα του Δήμου Ζαγοράς, όπως τα μήλα, κάστανα και κεράσια.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς μετά την μη ικανοποίηση της δέσμευσης υπουργείου και κυβέρνησης για ενίσχυση των μηλοπαραγωγών μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει:
“Όλοι γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος που είναι το τεράστιο κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές που πουλάμε τα μήλα, οι οποίες είναι κάτω από το κόστος παραγωγής, την ξηρασία που επηρέασε την παραγωγή στο κάστανο.
Με τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές, το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, καταφέραμε να αποσπάσουμε την δέσμευση από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση ότι θα υπάρξει κάλυψη του χαμένου εισοδήματος στα μήλα και ότι μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου θα υπήρχε συγκεκριμένη ανακοίνωση με το ποσό της ενίσχυσης.
Κοντά ένας μήνας έχει περάσει και τέτοια ανακοίνωση και πολύ περισσότερο διάθεση χρημάτων, ώστε να κάνουν και οι μηλοπαραγωγοί Πρωτοχρονιά δεν έχει υπάρξει.
Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι με την καθυστέρηση που υπάρχει στην ανακοίνωση συγκεκριμένου ποσού αποζημίωσης ανά στρέμμα και την απουσία χρονοδιαγράμματος για το πότε θα δοθούν τα χρήματα στους αγρότες. Δεν θα δεχτούμε ψίχουλα ούτε να πληρωθούμε όταν θα είναι αργά και δεν θα μπορούμε ούτε τις βασικές ανάγκες μας να καλύψουμε.
Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου όπου συζητήθηκαν τα παραπάνω αποφασίστηκε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Θα παρεβρεθεί αντιπροσωπεία στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αγιά την ερχόμενη Τρίτη και στην μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη Αγροτών την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην Νίκαια που διοργανώνεται από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, που με τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τα δίκια της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Απαιτούμε το δίκιο μας! Άμεσα ανακοίνωση από την Κυβέρνηση του ποσού ανά στρέμμα που θα καλύψει στα μήλα! Άμεση καταβολή των χρημάτων που πρέπει να καλύπτουν την απώλεια του εισοδήματος”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More