Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοιχτός σε προτάσεις της ομογένειας για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Άντριους

Τη βούληση του να στηρίξει προτάσεις από την ομογενειακή παροικία οι οποίες θα εξασφαλίσουν την επέκταση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και στα κρατικά σχολεία της εκφράζει ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Μελβούρνης.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι η αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης και η διαμόρφωση μιας ενιαίας πρότασης θα πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία των γονέων. «Αν η παροικία θέλει να έρθει ενωμένη σε μένα, με μια πρόταση που πιστεύουν ότι θα είναι αποτελεσματική στο να φέρει περισσότερους μαθητές ελληνικής καταγωγής στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, σε πλαίσιο βολικό και οικονομικό για τις οικογένειες, είμαι εντελώς ανοιχτός σε κάτι τέτοιο» αναφέρει ο κ. Andrews.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός μίλησε επίσης ανοιχτά για σειρά ζητημάτων, όπως η πανδημία Covid και τα lockdowns, τη στήριξη λόγω πανδημίας προς τις μικρές επιχειρήσεις και τις δύσκολες αποφάσεις που επέβαλαν οι περιστάσεις. Ως ηγέτης, είπε «μπορείς να πάρεις μια απόφαση που θα σε κάνει δημοφιλή για μια βδομάδα, ίσως δύο. Όμως μετά όταν άρχισε να ξετυλίγεται όλο αυτό θα καταλήγαμε χωρίς κρεβάτια νοσοκομείου, όχι μόνο για Covid, αλλά για τα πάντα, από καρδιακές ανακοπές, μέχρι πρόωρα νεογέννητα και ασθενείς καρκίνου».

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Νέος Κόσμος)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More