Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια μετανάστες από δύσβατη περιοχή της Σάμου

Σαράντα δύο μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή Μεγάλο Σεϊτάνι στη Σάμο τη Δευτέρα, στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται καθημερινά σε χερσαίες περιοχές των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αστυνομικοί και συνοριακοί φύλακες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου με τη συνδρομή πτητικού μέσου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν την επιχείρηση εντοπισμού των 42 ατόμων, η οποία διήρκησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Εξάλλου χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός των 14 εξ αυτών που βρίσκονταν σε δύσβατη βραχώδη τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή, από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου, ενώ ζητήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η συνδρομή εναέριου μέσου της, το οποίο τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Η απομάκρυνση των μεταναστών από την παραλιακή τοποθεσία και η μεταφορά τους στον λιμένα Καρλοβασίου Σάμου, πραγματοποιήθηκε με πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου. Σε ετοιμότητα ήταν το Κέντρο Υγείας αλλά και το Νοσοκομείο Σάμου για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες κυρίως στις 5 γυναίκες που βρισκόταν μεταξύ των νεοεισερχόμενων μεταναστών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More