Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής την Τετάρτη 13 Ιουλίου

Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 9.30πμ έξω από το ξενοδοχείο ELECTRA METROPOLIS το συνδικάτο επισιτισμού, τουρισμού, ξενοδοχείων, νομού Αττικής, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του με στόχο την υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του συνδικάτου: «Η έλλειψη προσωπικού διατηρείται με επιλογή των εργοδοτών παρά το γεγονός ότι με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι πληρότητες αγγίζουν το 100% και τα έσοδα πλησιάζουν αυτά του 2019. Οι ίδιοι οι εργοδοτικοί φορείς δηλαδή, παραδέχονται ότι φορτώνουν με περισσότερη δουλειά λιγότερους εργαζόμενους, κρατώντας καθηλωμένους τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2007 ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους ακόμα περισσότερο.

Η καθημερινή εξαντλητική εργασία, σε συνδυασμό με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκ επιτροπής απασχόλησης, που εφαρμόζονται παντού καθώς και τα δουλεμπορικά γραφεία που κάνουν χρυσές δουλείες νοικιάζοντας εργαζόμενους στην συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη ότι βασική επιδίωξη των μεγαλοξενοδόχων είναι η πλήρης κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η περαιτέρω εξάπλωση της ελαστικής εργασίας, με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι:
«-Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Αττικής με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.
-Προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου.
-Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, έξω τα εργολαβικά.
-Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, των μαγείρων, καμαριερών, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.
-Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία χωρίς τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
-Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
-Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More