Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθώς ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη της ΚΝΕ στο Σύνταγμα για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, σε μία σιωπηλή διαμαρτυρία για την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας με κεριά, μαύρα μπαλόνια και με πανό που ρωτούσαν: «Πόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή», έδωσαν το παρόν στην πορεία, ως μια ελάχιστη ένδειξη πένθους για τα θύματα της τραγωδίας.

Με τη φωνή του Παύλου Σιδηρόπουλου να τραγουδά «Έχε το νου σου στο παιδί» και  57 φαναράκια όσοι και οι αδικοχαμένοι της πολύνεκρης σύγκρουσης, να ανεβαίνουν στον ουρανό, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα όπου ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής μίλησε για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα», σημειώνοντας ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν μπήκαν ποτέ σε λειτουργία από καμία κυβέρνηση, από καμία εταιρεία γιατί «αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, «αυτοί που τρέξανε να κάνουν τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς, άφησαν τους σιδηροδρόμους χειροκίνητους».

Υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των βουλευτών του ΚΚΕ, καθώς και των Ελβετών «απ’ όπου αγοράσαμε αυτά τα τρένα και μας εύχονταν «καλή τύχη» με τους «καμπινέδες των ‘Αλπεων» όπως τα βάφτισαν» και πρόσθεσε: «Εδώ αυτούς τους «καμπινέδες» μας τους παρουσίαζαν σαν «την τελευταία λέξη της τεχνολογίας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More