Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Απόβαση» τουριστών στην Ελλάδα – «Ψηφίζουν» ελληνικά νησιά και οι Τούρκοι

Καλύτερη από το 2019 προδιαγράφεται η φετινή τουριστική σεζόν καθώς οι αφίξεις και οι κρατήσεις είναι ήδη πολλαπλάσιες σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν!

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας, τα εστιατόρια και τα μαγαζιά έχουν πλημμυρίσει από Αμερικανούς τουρίστες, μετά τη συμφωνία με τις αμερικανικές αερογραμμές για απευθείας πτήσεις στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνουν όμως και οι Γάλλοι τουρίστες, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, η χώρα μας βρίσκεται στην 1η θέση των προτιμήσεών τους.

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο γαλλικό τουριστικό site είμαστε πρώτοι σε αφίξεις το Μάιο από τη Γαλλία. Σε σχέση με το 19 έχουμε αύξηση 77% στον κύκλο εργασίας και αύξηση 18% στη μέση δαπάνη στο συνάλλαγμα που φέρνει ο Γάλλος” δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμός, Βασίλης Κικίλιας.

Η μέση πληρότητα από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο είναι στο 70 – 80% πανελλαδικά, σε κάποιες των περιπτώσεων και περισσότερο στην υψηλή περίοδο, ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα” τόνισε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, χιλιάδες ταξιδιώτες από την Τουρκία έρχονται στα ελληνικά νησιά, αποδεικνύοντας ότι μεγάλο μέρος του τουρκικού λαού δεν επηρεάζεται από τις οξυμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου, Νεκταρία Μανουσουδάκη

Επιμέλεια: Δήμητρα Σέκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More