Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυστραλία: «Θα στηρίξουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί» δηλώνει από το Κίεβο ο Αυστραλός πρωθυπουργός

Ακόμη 100 εκ δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια θα διαθέσει η Αυστραλία στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ουκρανία μετά από επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα.

Ο κ. Αλμπανίζι ταξίδεψε στο Κίεβο προερχόμενος από τη Μαδρίτη όπου η Αυστραλία συμμετείχε – ως προσκεκλημένη χώρα καθώς δεν είναι μέλος- στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανική πρωτεύουσα πριν λίγες ημέρες.

Στο Κίεβο συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και στην κοινή συνέντευξη τύπου ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 100 εκ. δολαρίων οποία συνίσταται σε 34 ακόμη υπερσύγχρονα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (αυστραλιανά Bushmasters και αμερικανικά Μ 113) επιπρόσθετα στα 40 που έχουν ήδη δωθεί, σε άλλο εξοπλισμό που δεν προσδιορίζεται καθώς και σε drones τα οποία ζήτησε η Ουκρανία.

Με την επιπρόσθετη βοήθεια που ανακοινώθηκε, η συμβολή της Αυστραλίας στην στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας στον πόλεμο εναντίον της Ρωσικής εισβολής φτάνει μέχρι τώρα τα 390 εκ. δολάρια.

 

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More