Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοψία του δημάρχου Φαρσάλων στα έργα στην Αμπελιά

Αυτοψία στα έργα που υλοποιήθηκαν στην Τοπική Κοινότητα Αμπελιάς έκανε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου. Μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Ηλία Ακρίβο, ο κ. Εσκίογλου βρέθηκε αρχικά στο κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου, το οποίο πλέον προορίζεται για χώρο πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων.

Το παλιό σχολείο πλέον έχει «μεταμορφωθεί» σε έναν ανακαινισμένο χώρο, με παράλληλη διαμόρφωση της αυλής, ώστε να αναδειχθεί η χρήση του σαν χώρος πολιτισμού (πολυχώρος συναντήσεων και εκθέσεων, χώρος αθλητικών εκδηλώσεων κτλ) με διασφάλιση της προσβασιμότητας από Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.
Εντός το κτηρίου, ο χώρος διαμορφώθηκε με γυψοσανίδες, κατασκευάστηκαν δύο wc, ένα από τα οποία θα είναι wc ΑΜΕΑ, μια κουζίνα και ο χώρος που θα στεγαστούν τα γραφεία. Εξωτερικά, συμπληρώθηκε η περίφραξη, καθαρίστηκε ο χώρος, φυτεύτηκαν δέντρα, ενώ τοποθετήθηκε και γκαζόν. Το έργο κόστισε 115.997 ευρώ.

Εν συνεχεία, ο δήμαρχος Φαρσάλων βρέθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Αμπελιάς, όπου οι εργασίες περιλάμβαναν πλήρη αποκατάσταση του αρδευτικού συστήματος του γηπέδου με εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος με την αξιοποίηση της υπάρχουσας δεξαμενής, ανακαίνιση των αποδυτηρίων, συντήρηση των wc, επισκευή της υφιστάμενης μεταλλικής πόρτας αλλά και περίφραξη πίσω από τα δύο τέρματα. Το κόστος των εργασιών ανήλθε σε 15.999,96 ευρώ.
Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Εσκίογλου τόνισε, πως «είχα την ευκαιρία μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Ακρίβο, να δω από κοντά δύο σημαντικά έργα που έλαβαν χώρα στην Αμπελιά, την ανακαίνιση του παλιού σχολείου που πλέον μπορεί να φιλοξενήσει κάθε πολιτιστική και όχι μόνον δραστηριότητα, αλλά και τη βελτίωση των υποδομών του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Ο αθλητισμός αποτελεί κομμάτι του πολιτισμού. Και τα δύο μαζί, την καρδιά της κοινωνικότητας για τους ανθρώπους. Πολύ περισσότερο στα χωριά μας, που διψούν για «ζωή», είμαστε δίπλα τους με κάθε δυνατό μέσο, ικανοποιώντας τις ανάγκες τους».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More