Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Καχριμάνης: Ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για εγκατάσταση στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων 

«Η κατασκευή και λειτουργία του Τεχνολογικού πάρκου θα έχει μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη και διεύρυνση της τοπικής οικονομίας καθώς εκτός από τις γερμανικές εκδηλώνουν ενδιαφέρον εγκατάστασης και αμερικανικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων  ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. ‘Όπως ανάφερε, σαφές χρονοδιάγραμμα κατασκευής δεν μπορεί να υπάρξει λόγω των εν εξελίξει γραφειοκρατικών διαδικασιών και το κόστος κατασκευής αγγίζει τα 50 εκατ. εκ των οποίων τα 20 θα προέλθουν από το ταμείο Ανάκαμψης. Τα υπόλοιπα θα προκύψουν από τραπεζικό δανεισμό που θα εξασφαλίσει η Περιφέρεια που θα αναλάβει και την αποπληρωμή τους.

Σε ότι αφορά το κλειστό ξιφασκίας που προβλέπεται να στηθεί στον Κατσικά, ο Περιφερειάρχης είπε ότι ήδη υπάρχει προμελέτη που ενσωματώνει πολιτιστικές και εμπορικές και τη δημιουργία εκθεσιακών χώρων.

Τέλος προέβλεψε αύξηση του κόστους διαχείρισης των σκουπιδιών αναφέροντας ότι η Περιφέρεια θα παραδώσει το σχετικό εξοπλισμό μετά τη δοκιμαστική λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More