Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Τσίπρας: Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ηθοποιός σημαίνει…τίποτα

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας για το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο οι ηθοποιοί πλέον θεωρούνται απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ήτοι ισοδύναμοι με απόφοιτους λυκείου. Ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα επισημαίνει πως «με το νέο προεδρικό διάταγμα, αντί να προβλεφθεί διαβάθμιση των πτυχίων όλων των καλλιτεχνικών σχολών και ανώτατη σχολή παραστατικών τεχνών που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα πτυχία των σπουδαστών και σπουδαστριών των δραματικών σχολών της χώρας εξισώνονται με τα απολυτήρια λυκείου.

Οι αντιδράσεις των μελλοντικών ηθοποιών του τόπου στον οποίο γεννήθηκε το θέατρο είναι όχι μόνο έντονες αλλά και δίκαιες», σημειώνει και υπογραμμίζει: «Αν πας στα πριμοδοτούμενα από την κυρία Κεραμέως ιδιωτικά κολέγια, θεωρείσαι ισότιμος των φοιτητών των δημοσίων πανεπιστημίων. Αν φοιτήσεις τρία χρόνια σε δραματική σχολή και συναντήσεις την Τέχνη, θεωρείται ότι δε σπούδασες. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ηθοποιός σημαίνει…τίποτα».

Την ίδια ώρα έντονη είναι η αντίδραση πολλών ηθοποιών στα social media για το Προεδρικό Διάταγμα που τους εξισώνει με απόφοιτους λυκείου.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου τους με ανάρτησή του στο Facebook, επιθυμία τους είναι να θεωρούνται ξανά απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως ήταν -όπως σημειώνει- ως το 2003, οπότε και «μας κατήργησαν αλλά από τότε ζητούσαμε αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More