Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βήμα παραμονής έκανε η Λαμία

 

Με τους βαθμούς της νίκης (2-1) έφυγε από την Βέροια η ομάδα της Φθιώτιδας κερδίζοντας την «βασίλισσα του Βορρά» με 1-0 στο πρώτο μπαράζ για την άνοδο/παραμονή στα σαλόνια της Super League.

Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε τις στατικές φάσεις στο πρώτο μέρος και στο 7’ στη πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε από στημένη φάση (φάουλ) άνοιξε το σκορ (Μπεχαράνο), ενώ στο 34’ πάλι από στατική φάση (κόρνερ) πάλι με τον Μπεχαράνο έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα. Η Βέροια έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 40ο λεπτό με τον Πεταυράκη αλλά τον σταμάτησε ο Σαράνοφ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν τη πρώτη καλή στιγμή στο ματς καθώς στο 3ο λεπτό η κεφαλιά του Φοφανά πέρασε έξω από την εστία άουτ.  Ωστόσο η Λαμία στη πρώτη τελική που έκανε τέσσερα λεπτά αργότερα (7’) βρήκε δίχτυα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ταϊρόν ο Μπαχεράνο με κεφαλιά νίκησε τον Παπαδόπουλο στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 βάζοντας σε θέση οδηγού στο ματς την ομάδα της Φθιώτιδας. Η φάση εξετάστηκε και από το VAR όπου όλα ήταν νόμιμα και το γκολ μέτρησε. Η Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης χάνοντας καλή ευκαιρία στο 20ο λεπτό όταν ο Κάτσε με κάθετη βρήκε τον Μούργο αλλά αυτός έκανε αδύναμο πλασέ και μπλόκαρε εύκολα ο Σαράνοφ. Πολύ κοντά σε δεύτερο τέρμα στο 24’ βρέθηκε η Λαμία πάλι με τον Μπεχαράνο και πάλι από στημένη φάση. Από κόρνερ του Ταϊρόν και πρώτη κεφαλιά του Μανούσου ο Μπεχαράνο με νέα κεφαλιά αστόχησε για λίγο. Στο 26’ ο Γαβριηλίδης σπατάλησε την ευκαιρία για την Λαμία καθώς η μπάλα του στρώθηκε έξω από τη περιοχή αλλά το σουτ ήταν ιδιαίτερα άστοχο. Η «βασίλισσα του Βορρά» έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 40’ μετά από κάθετη μπαλιά του Πασά στον Πεταυράκη αυτός σούταρε από πολύ καλή θέση αλλά ο Σαράνοφ κράτησε την εστία του ανέπαφη. Στις καθυστερήσεις ο Γιακουμάκης απείλησε εκ νέου για τους γηπεδούχους αλλά νικήθηκε στο τε α τετ από τον Σαράνοφ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γιακουμάκης γύρισε στον Μπουκουβάλα που κόπηκε. Ο Μούργος σούταρε έξω από τη περιοχή χωρίς όμως να βρει στόχο στη τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Δυνατά μπήκε η Βέροια στο δεύτερο μισό του αγώνα ψάχνοντας από τα πρώτα λεπτά την ισοφάριση, ενώ η Λαμία είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 78’, ωστόσο η Λαμία «απάντησε» πολύ γρήγορα και στο 82’ ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ που κράτησε μέχρι το φινάλε.

Στο 48’ μετά από σέντρα του Μπουκουβάλα ο Φοφανά με κεφαλιά από καλή θέση αστόχησε, ενώ στο 52’ ο Σαράνοφ είπε «όχι» σε δυνατό σουτ του Πεταυράκη. Σε φάση διαρκείας στο 57’ στα καρέ της Λαμίας ο Μούργος σούταρε η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Ο «κεραυνός» του Κάτσε στο 59’ πέρασε δίπλα από την εστία του Σράνοφ άουτ. Στο 64’ η Λαμία κατέγραψε τη πρώτη επιθετική της ενέργεια στο δεύτερο μέρος με τον Τζανετόπουλο να πηδάει ψηλότερα από όλους στο κόρνερ του Ορτέγκα αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Λαμία έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο τέρμα στο 74’ με τον Ρόμανιτς αλλά το σουτ χτύπησε στο δοκάρι, ενώ ο Σέρβος ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 77’ το σουτ του Μούργου πέρασε έξω αλλά η πίεση της Βέροιας καρποφόρησε στο επόμενο λεπτό. Στο 78’ μετά από αναμπουμπούλα στα καρέ της Λαμίας ο Σαράνοφ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Πασσάς από κοντά έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Μόλις τέσσερα λεπτά κράτησε η χαρά των γηπεδούχων για την ισοφάριση καθώς στο 82’ ο Μανούσος βγήκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο και με δυνατό σουτ έκανε το 1-2. Στο 86’ ο Σαράνοφ σταμάτησε το σουτ του Κούατενγκ, ενώ στο 92΄ο Παπαδόπουλος σταμάτησε το σουτ του Ρόμανιτς. Στο 95’ του Μπουκουβάλα πέρασε έξω, το σκορ δεν άλλαξε και η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στη Super League.

Η Λαμία πέτυχε μια πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για να παραμείνει στα σαλόνια της Super League καθώς έχει τον επαναληπτικό στην έδρα της το ερχόμενο Σάββατο (18/6 20:00).

ΓΚΟΛ: 78’ Πασσάς / 7’ Μπεχαράνο, 82’ Μανούσος

Δοκάρια: 74’ Ρόμανιτς

Διαιτητής: Αγκάγεφ (Αζερμπαϊτζαν)

Κίτρινες: 50’ Δημόπουλος / 13’ Τζανδάρης

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Δημόπουλος, Μαραγκός, Πεταυράκης, Κάτσε (81’ Οικονόμου), Γαβριηλίδης (77’ Μπλέτσας), Μούργος (81’ Καπνίδης), Φοφανά (59’ Κούατενγκ), Γιακουμάκης, Πασάς.

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (57’ Νούνιες), Μανούσος (88’ Προβυδάκης), Ταϊρόν (46’ Ρόμανιτς), Καραμάνος, Μαρτίνεθ, Σιμόν, Μπεχαράνο (70’ Γκέντσογλου)

Το άρθρο Βήμα παραμονής έκανε η Λαμία εμφανίστηκε πρώτα στο www.ertsports.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More