Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βοήθεια στους πλημμυροπαθείς ομογενείς της Βικτώριας από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Την πόλη Echuca στην περιοχή της Βικτώριας επισκέφθηκε 20μελής αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, που αποτελούσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΜ συνοδευόμενα από δασκάλους, μαθητές και γονείς, προκειμένου να εκδηλώσει τη στήριξή της Κοινότητας σε οικογένειες που επλήγησαν από τις πλημμύρες. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε ομογενειακό εστιατόριο της περιοχής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου, ο πολιτειακός βουλευτής, Peter Walsh, και άλλοι καλεσμένοι. Οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων παρουσίασαν ένα έργο Καραγκιόζη, ενώ χόρεψαν και τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης (ΕΚΜ), Βασίλης Παπαστεργιάδης, παρέδωσε την επιταγή με το ποσό των 6,000 δολαρίων προκειμένου να ενισχύσουν τις πληγείσες οικογένειες. Ένα μέρος του ποσού προήλθε από τα έσοδα της θεατρικής παράστασης “Είκοσι Δύο”, του Τμήματος Ενηλίκων του Δημιουργικού Κέντρου Δράματος και Τεχνών της Κοινότητας, και το υπόλοιπο ποσό συμπληρώθηκε από το μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΜ, τον πρόεδρο Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον γραμματέα Νίκο Κουκουβιτάκη, τους αντιπρόεδρους, Μιχάλη Καραμήτο και Δρ Δημήτρη Μποσινάκη και τα μέλη Χρήστο Σικαβίτσα, Δρ. Νίκο Ντάλα, Τας Σγαρδέλη, Κώστα Στεφανίδη και Αλέξη Κώστα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΜ απευθυνόμενος στο κοινό είπε πως, με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η ΕΚΜ επεκτείνει τις δράσεις της στην επαρχία της Βικτώριας. «Αυτή η πρωτοβουλία είναι η αρχή για μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν και θα θέλαμε να παροτρύνουμε τον κόσμο να λάβει μέρος στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Συνάμα, μας δίνει την ευκαιρία να διαδώσουμε το πολιτιστικό μας πρόγραμμα σε περιοχές που δεν συμπεριλαμβάνονταν έως τώρα στο πρόγραμμα των πολιτιστικών μας δράσεων. Η παρουσία των καλεσμένων σε αυτή την εκδήλωση μας δείχνει την ανάγκη που έχει ο κόσμος για τέτοιους είδους ενέργειες» κατέληξε ο κ. Παπαστεργιάδης απευθύνοντας ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και συνέχισε: «Η σημερινή εκδήλωση θα λειτουργήσει καταλυτικά έτσι ώστε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με την επαρχία της Βικτώριας».

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Neos Kosmos)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More