Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραζιλία εκλογές: Ο Λούλα κέρδισε τη μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΟΝΙΑ ΦΙΛΗ

Κέρδισε την μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο, ο αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, μολονότι οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν νίκη του από την πρώτη Κυριακή.Με καταμετρημένο το 99,7%, εξασφάλισε 48,4% των ψήφων, έναντι 43,3% του ακροδεξιού Μπολσονάρου.

“Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Θα τις κερδίσουμε. (Ο δεύτερος γύρος) για εμάς είναι απλώς μια παράταση του χρόνου.” υποστήριξε ο Λούλα, ενώ ο Ζαΐχ Μπολσονάρου σημείωσε: ” Καταλαβαίνω ότι ήταν μια ψήφος που έστειλε το μήνυμα της αλλαγής. Όμως κάποιες αλλαγές μπορούν να είναι χειρότερες.”

Η επιστροφή πάντως είναι αξιοσημείωτη για τον Λούλα, ο οποίος δεν μπόρεσε να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2018 επειδή ήταν στη φυλακή μετά την καταδίκη του για διαφθορά. Ενώ ο Μπολσονάρου απέδειξε εκ του αποτελέσματος, ότι οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω.
Αναμένονται τέσσερις εβδομάδες οξυμένης αντιπαράθεσης με προσωπικές αλληλοκατηγορίες μεταξύ των προεδρικών υποψηφίων, αλλά και των οπαδών τους.

“Δεν θέλουμε για πρόεδρό μας έναν κλέφτη. Πώς θα μιλήσουμε στα παιδιά μας για την εκλογή ενός κλέφτη;” σημείωσε οπαδός του Μπολσαρου ενώ
υποστηρικτής του Λούλα απαιτεί: “Ο Μπολσονάρο θα πάει φυλακή, θα μαζέψει τα πράγματα του και θα πάει φυλακή.”

Ο εξαιρετικά πολωμένος δεύτερος γύρος των εκλογών στις 30 Οκτωβρίου, θα καθορίσει εάν θα επιστρέψει ένας αριστερός Πρόεδρος στο τιμόνι της 4ης μεγαλύτερης σε πληθυσμό χώρας στον κόσμο ή θα διατηρηθεί στην εξουσία ένας ακροδεξιός ηγέτης για άλλα τέσσερα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΑΓΓΑΝΙΑ

Το συντηρητικό κόμμα του Μπόικο Μπορίσοφ είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Βουλγαρία.

Οι πολίτες της Βοσνίας γύρισαν την πλάτη στους εθνικιστές πολιτικούς. Τα δύο από τα τρία μέλη στο συλλογικό προεδρείο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης θα προέρχονται από μη εθνικιστικά κόμματα ύστερα από τις χθεσινές εκλογές.

Παγκόσμια θλίψη στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο έχει προκαλέσει το τραγικό δυστύχημα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ινδονησία. 125 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν.

Την Ολένα Ζελένσκα, σύζυγο του Προέδρου της Ουκρανίας, υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας έδωσε το παρών και στην τελετή καθέλκυσης κορβέτας που κατασκευάστηκε στην Τουρκία για το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας.
Δραματική νύχτα για τους φοιτητες στην Τεχεράνη. Ομάδες νεαρών συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν και σύμφωνα με πληροφορίες είναι παγιδευμένοι μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Σαρίφ.

Μετά από αρκετές αναβολές και καθυστερήσεις παρουσιάστηκε ο Optimus, το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla, το οποίο παρουσίασε ο Έλον Μασκ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More