Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρετανία: Ο Τζόνσον ενημέρωσε τον Ζελένσκι για όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συνομίλησε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα το πρωί και τον ενημέρωσε σχετικά με την πρόοδο και τις συζητήσεις που έγιναν στη G7 και στο ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ

“Ο Πρόεδρος Ζελένσκι εξέθεσε την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία από τις πρόσφατες ρωσικές επιδρομές και ο Μ. Τζόνσον τον ενημέρωσε για τον πιο πρόσφατο στρατιωτικό εξοπλισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων 10 αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών, που θα φτάσουν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Ο Βρετανος Πρωθυπουργός είπε ότι ο στρατός του Προέδρου Ζελένσκι θα μπορούσε να ανακαταλάβει εδάφη που κατέλαβαν πρόσφατα οι δυνάμεις του Πούτιν.

Σε ό,τι αφορά την ανάκτηση σιτηρών που έχουν κολλήσει στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τους εταίρους στα επόμενα βήματα και είναι έτοιμο να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο.

Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης τις περιπτώσεις Βρετανών Ουκρανών μαχητών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Μιλώντας για τη χθεσινή διάσκεψη ανάκαμψης και ανοικοδόμησης για την Ουκρανία στο Λουγκάνο, ο Πρωθυπουργός Τζόνσον είπε ότι χαιρετίζει τα σχέδια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας και ανυπομονεί να φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο την εκδήλωση του επόμενου έτους.

Τζόνσον και Ζελένσκι συζήτησαν επίσης για τη Eurovision του 2023 και ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε από την EBU να εξετάσει τις προτάσεις της Ουκρανίας για την εκδήλωση”.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Πηγή: Ντάουνινγκ Στριτ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More