Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρυξέλλες – Κ. Μητσοτάκης: Ο δρόμος για τη διευθέτηση διαφορών είναι το Διεθνές Δίκαιο.

Με τους πρωθυπουργούς, του Βιετνάμ Pham Minh, και της Ταυλάνδης, Prayut Chan-o-cha, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε- ASEΑΝ. Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία, που αποδίδουν οι δύο χώρες στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και υπογράμμισε ότι ο δρόμος για τη διευθέτηση διαφορών είναι το Διεθνές Δίκαιο.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEAN, είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong. Συζητήσαμε για τη μεγάλη επένδυση του κρατικού fund της Σιγκαπούρης, GIC, στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. pic.twitter.com/CwrcJAbcoO

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 14, 2022

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν εντείνει τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου, καθώς και η επιθυμία για ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα του Τουρισμού, της ενέργειας και των υποδομών.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayut Chan-o-cha, επισημοποιήθηκε η υπογραφή της συμφωνίας αμοιβαίας απαλλαγής διπλωματικών διαβατηρίων από υποχρέωση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα π

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More