Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος-Εισαγγελική παρέμβαση: διερευνάται περιστατικό θώπευσης σε βάρος μαθητή από συμμαθητές του

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διερευνηθεί νέο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού έδωσε η Εισαγγελία Βόλου. Στις 24 Φεβρουαρίου, φέρεται να έπεσε θύμα ένας 14χρονος, τον οποίο τρεις συμμαθητές του, τον στρίμωξαν στις τουαλέτες του σχολείου, μετά την λήξη των μαθημάτων, θωπεύοντάς τον, πράξη που βιντεοσκοπούνταν, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αναρτηθεί στα social media.

H νέα υπόθεση σχολικού εκφοβισμού απασχολεί τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές μετά από αναφορά που έκανε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Εισαγγελία, ενώ παράλληλα αναζητάτε το βίντεο, προκειμένου να στοιχειοθετεί το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι φερόμενοι ως “δράστες” μαθητές που δημιούργησαν το βίντεο δηλώνουν πως το διέγραψαν.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από την καταγγελία του “θύματος” στον διευθυντή του σχολείου του και εκείνος με την σειρά του ενημέρωσε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους γονείς και των τεσσάρων παιδιών.
Η Εισαγγελία ενημερώθηκε από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το νέο περιστατικό και η εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε να γίνει προκαταρκτική εξέταση για ταυτοποίηση των μαθητών – δραστών, διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και άσκηση διώξεων αν προκύψουν ποινικά αδικήματα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More