Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος- φοιτητές: “Είχαν τα ίδια όνειρα με εμάς, ταξίδευαν από τον τόπο τους στον τόπο των σπουδών τους…”

Αφού έδωσαν αίμα περισσότεροι από 140 φοιτητές που σπουδάζουν στις πανεπιστημιακές σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, συγκεντρώθηκαν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου με πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων, που προηγούμενα είχαν εκδώσει κάλεσμα για συμμετοχή στην έκτακτη αιμοδοσία.

Φοιτητές, αλλά και πολίτες του Βόλου συγκεντρώθηκαν στο Σταθμό για να ανάψουν ένα κερί, να αφήσουν λίγα λουλούδια και ένα  μήνυμα για τα αθώα και ανυποψίαστα θύματα της εθνικής τραγωδίας που ξημέρωσε την 1η ημέρα του Μάρτη 2023.

Η πρωτοβουλία των φοιτητών αποτέλεσε μία συμβολική κίνηση και συνάμα μία ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτό που έγινε, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των θυμάτων και των τραυματιών του δυστυχήματος ήταν φοιτητές. «Είχαν τα ίδια όνειρα με εμάς, τις ίδιες σκέψεις με εμάς, ταξίδευαν από τον τόπο που μένανε και μόνο και μόνο για να σπουδάσουν και να δουλέψουν πάνω στην επιστήμη τους.

Μας αγγίζει λίγο παραπάνω εμάς», είπε ο φοιτητής Γιώργος Νικολούλης Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλία, ενώ πρόσθεσε ότι η τραγωδία αυτή οφείλεται στην εμπορευματοποίηση και στη συλλογική του κόστους- οφέλους, καθώς δόθηκαν πολλά χρήματα για την χορήγηση των άγονων γραμμών, αλλά όχι για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More