Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γαλλία: Δεύτερος βιασμός και δολοφονία μαθήτριας μέσα σε ένα μήνα

Συγκλονίζει τη Γαλλία νέα υπόθεση βιασμού και δολοφονίας 14χρονης μαθήτριας, ακριβώς ένα μήνα μετά την αποτρόπαιη δολοφονία της 12χρονης Λολά στο Παρίσι. Η 14χρονη Βανέσα εξαφανίστηκε την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο και η Αστυνομία έχει ήδη συλλάβει έναν άνδρα 31 ετών, ο οποίος ομολόγησε το φρικτό έγκλημα. Ο δράστης είχε καταδικαστεί το 2006 για σεξουαλική επίθεση κατά ανηλίκου.

H 14χρονη Βανέσα έφευγε από το σχολείο όταν ο δράστης την έβαλε με τη βία στο αυτοκίνητό του. Η σωρός του άτυχου κοριτσιού βρέθηκε σε αυτό το εγκαταλελειμμένο σπίτι. Είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και στραγγαλιστεί.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα παιδί. Μου είναι αδιανόητο. Έχω συγκλονιστεί από την δολοφονία» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας οδήγησε τις αρχές στον 31ος ετών Ρομέιν Σερβέλ, πατέρα βρέφους ενός μηνός. Έδειχνε σαν να περίμενε τους αστυνομικούς και ομολόγησε την αποτρόπαιη πράξη του.

«Δεν γνώριζα το κορίτσι και δεν είχα σχεδιάσει το έγκλημα. Τα κίνητρά μου ήταν σεξουαλικά» δήλωσε ο δράστης Ρομέιν Σερβέλ.

Παλιός γνώριμος των αρχών, ο δράστης σε ηλικία 15 ετών είχε καταδικαστεί για επίθεση κατά ανηλίκου και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 ημερών με αναστολή.

«Φυσικά και είμαι σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη. Τέτοιοι άνθρωποι θα πρέπει να παραμένουν στη φυλακή. Είναι αδιανόητο» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την άγρια δολοφονία της 12χρονης Λόλα, της οποίας η σορός βρέθηκε σε βαλίτσα, έξω από το σπίτι της στο Παρίσι. Είχε πέσει θύμα βιασμού και βασανισμού προτού δολοφονηθεί από μια 24χρονη Αλγερινή.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More