Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανία: Οκτώ οι νεκροί από την επίθεση στο Αμβούργο – Πρώην Μάρτυρας του Ιεχωβά ο δράστης

Σε 8 νεκρούς ανέρχεται, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο απολογισμός του «λουτρού αίματος» σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο βόρειο Αμβούργο. Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ο ύποπτος δράστης που περιγράφεται ως άνδρας ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών που πιστεύεται ότι ήταν πρώην μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Several people died in a shooting at a place of worship used by Jehovah’s Witnesses in Hamburg, Germany https://t.co/EAz5xMUxeU pic.twitter.com/XiVwNaoKbn

— Reuters (@Reuters) March 10, 2023

Εκπρόσωπος της αστυνομίας προανήγγειλε επίσημη ενημέρωση για το συμβάν, ενώ με ανάρτηση η αστυνομία του Αμβούργου αναφέρει: «Βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για τα κίνητρα του εγκλήματος», ανέφερε η αστυνομία, καλώντας τον κόσμο να μην κάνει εικασίες. Η αστυνομία ζήτησε από τους μάρτυρες να εμφανιστούν και να ανεβάσουν όποιες φωτογραφίες ή βίντεο μπορεί να έχουν σε ειδική ιστοσελίδα.

Συναγερμός για «ακραίο κίνδυνο» στην περιοχή σήμανε μέσω εφαρμογής προειδοποίησης καταστροφών, αλλά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γερμανίας τον ήρε λίγο μετά τις 03:00 τοπική ώρα.

Η πρώτη ειδοποίηση έφθασε στην αστυνομία λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· στις 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς σε κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά. Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν επιτόπου κι άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο.

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί. Ο έβδομος βρέθηκε από τους αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο, σε απόσταση από τα υπόλοιπα θύματα.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησε για «βάναυση, βίαιη πράξη». Η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ αντέδρασε επίσης μέσω του Twitter δηλώνοντας «συγκλονισμένη από την τρομερή πράξη βίας που διαπράχθηκε εναντίον κοινότητας Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο».

Η επίθεση έλαβε χώρα στο κτίριο της Αίθουσας Βασιλείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ένα τριώροφο κτήριο, όπου τα μέλη είχαν συγκεντρωθεί για θρησκευτική λειτουργία.

Περίπου 175.000 άνθρωποι στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων 3.800 στο Αμβούργο, είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More