Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκουαρδιόλα στη δίκη του Μεντί για επτά βιασμούς: «Είναι πολύ καλό παιδί, αλλά δεν μου άρεσαν τα κορονοπάρτι του»

Σε εξέλιξη είναι η δίκη του σταρ της Μάντσεστερ Σίτι Μπέντζαμιν Μεντί που κατηγορείται για επτά βιασμούς, με τον προπονητή των «Σίτιζενς», Πεπ Γκουαρδιόλα να καταθέτει ως μάρτυρας.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, είπε στο Δικαστήριο ότι ο παίκτης των 52 εκατομμυρίων λιρών ήταν «ένα πολύ καλό παιδί».

Ο Μεντί αντιμετωπίζει μια σειρά από κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά βιασμών.

Ο 51χρονος τεχνικός της City εμφανίστηκε στο Chester Crown Court μέσω βιντεοκλήσης από «κάπου στο εξωτερικό» και είπε στην κριτική επιτροπή ότι του ζητήθηκε από τον Mendy να τον υποστηρίξει.

Είπε: «Μου ζήτησε να έρθω και γι’ αυτό είμαι εδώ».
Ο Γκουαρδιόλα, ντυμένος με γκρι μπλουζάκι, είπε στη δικηγόρο του Mendy’s Eleanor Laws KC ότι ο Mendy, 28 ετών, ήταν «εξαιρετικός παίκτης».

Η κ. Laws ρώτησε αν υπήρχαν «πολλές προσδοκίες στους ώμους του» όταν υπέγραψε από τη Μονακό το 2017.
Ο Γκουαρδιόλα είπε: «Δεν ξέρω γιατί δεν τον ρώτησα ποιες ήταν οι προσδοκίες του, αλλά ως σύλλογος και ως προπονητής έχουμε πολλές μεγάλες προσδοκίες. Πιστεύουμε στους παίκτες μας. Είναι εξαιρετικός παίκτης».

Ο Γκουαρδιόλα είπε πώς ο Mendy τράβηξε την προσοχή του για πρώτη φορά όταν έπαιξε για τη Μονακό σε μια μάχη του Champions League. Η κ. Λόους ρώτησε αν η Σίτι είχε εντυπωσιαστεί από την «ταχύτητα και τη δύναμη» του Μέντι στον αγώνα.

Είπε: «Παίξαμε με τη Μονακό εκείνη την εποχή και ήμασταν πραγματικά εντυπωσιασμένοι ως σύλλογος και πιστεύαμε ότι είχε τη δυνατότητα να παίξει για εμάς και προσπαθήσαμε να τον αποκτήσουμε».

Ο Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε από την κ. Λόους εάν ο Μέντι είχε «δυσκολίες επαγγελματικά» αφού «χτυπήθηκε» από τραυματισμούς.
Είπε στην κριτική επιτροπή οκτώ ανδρών και τεσσάρων γυναικών: «Είμαι αρκετά σίγουρος. Οι τραυματισμοί μπορούν να το κάνουν αυτό. Είναι πάντα αρκετά δύσκολο».

Η κα Λόους ανέφερε ότι ο Μέντι προτιμούσε να είναι με την υπόλοιπη ομάδα παρά μόνος του και ο Γκουαρδιόλα είπε: «Φυσικά, φυσικά».

Ο δικηγόρος ζήτησε από τον Γκουαρδιόλα να περιγράψει την «προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Mendy».

Ο Γκουαρδιόλα είπε: «Είναι ένα πολύ καλό παιδί, πάντα γενναιόδωρο. Νομίζω ότι ήταν χαρούμενος όταν ήμασταν μαζί στα αποδυτήρια. Όλοι του ζητούσαν μια χάρη και θα μπορούσε να την κάνει. Νομίζω ότι είναι ένα γενναιόδωρο αγόρι. Προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στην ομάδα και θα έλεγα ότι ήταν χαρούμενος που βοηθάει άλλους. Όταν του ζητούσαν να κάνει κάτι για τους συμπαίκτες του ή για τον σύλλογο, μπορούσε να το κάνει.
«Είναι ένα αστείο αγόρι και θα έλεγα ότι στο γήπεδο της προπόνησης ή στα αποδυτήρια είναι τα μέρη όπου ήταν πιο χαρούμενος – θα έλεγα ότι περισσότερο από ό,τι στο γήπεδο, κάνοντας αστεία και κάνοντας τον κόσμο να διασκεδάζει».

Ο Γκουαρδιόλα είπε ότι άρεσε στην υπόλοιπη ομάδα «από την πρώτη μέρα». Συμφώνησε με την κυρία Laws ότι ο Mendy θα μπορούσε να περιγραφεί ως «χαρούμενος, αστείος και είχε υπέροχο ομαδικό πνεύμα».

Ο Γκουαρδιόλα συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει άτομο στα αποδυτήρια που θα μιλούσε άσχημα για αυτόν την περίοδο που ήμασταν μαζί».

Η κ. Λόους ρώτησε τον διευθυντή αν ο Μεντί ήταν «ένας νεαρός άνδρας που απολάμβανε την κοινωνική του ζωή». Ο Γκουαρδιόλα είπε: «Μπορώ να πω ότι δεν βλέπω παίκτες έξω από το γήπεδο. Ελέγχω τους παίκτες μου όταν είμαστε μαζί στις προπονήσεις. Στην ιδιωτική τους ζωή, δεν ξέρω τι κάνουν. Δεν είμαι ενεργός στα social media. «Δεν ακολουθώ τους παίκτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε δεν ξέρω τι κάνουν εκτός του ελέγχου μου στις προπονήσεις και στους αγώνες».

Η κ. Λόους τον ρώτησε: «Σας ενδιαφέρει πώς ήταν στο γήπεδο και στις προπονήσεις;» Ο Γκουαρδιόλα απάντησε: «Απολύτως. Αλλά δεν είμαι ο πατέρας του».

Και πρόσθεσε: «Αν δεν τα πάει καλά στις προπονήσεις, θα το παρατηρήσω αμέσως. Αυτό φροντίζω και εκεί προσέχω».

Ο μάνατζερ είπε ότι του είπαν ότι ο Mendy είχε παραβιάσει τους κανόνες απαγόρευσης του Covid κάνοντας πάρτι στην έπαυλή του 4,7 εκατομμυρίων λιρών στο Prestbury, Cheshire.

Ο Γκουαρδιόλα είπε: «Συνειδητοποίησα ότι συνέβη. Δεν θυμάμαι μέσω των μέσων ενημέρωσης ή κάποιος στον σύλλογο να με συμβούλεψε για αυτό. Φυσικά, δεν είμαι ευχαριστημένος. Μιλάμε γι’ αυτό και δέχεται ότι δεν έκανε το σωστό».
Η κ. Laws ρώτησε αν γνώριζε ότι ο Mendy αντιμετώπιζε «σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα»

Ο κ. Γκουαρδιόλα είπε: «Μου ζήτησε, ο Μέντι, να έρθω εδώ σήμερα με όλους εσάς, τιμή σας και γι’ αυτό είμαι εδώ».

Ο Mendy, 28 ετών, αρνείται και τις επτά κατηγορίες βιασμού, μία απόπειρα βιασμού και μία σεξουαλική επίθεση.

Ο συνεργάτης του, Louis Saha Matturie, 41 ετών, από το Eccles του Μάντσεστερ αρνείται έξι βιασμούς και τρεις σεξουαλικές επιθέσεις.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More