Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γράφεται η λίστα με τα νέα μέτρα- Σενάρια στήριξης και για τα νοικοκυριά με αέριο

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο θα οριστικοποιήσει τα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.Βασική προτεραιότητα παραμένει, η συνέχιση της επιδότησης στο ρεύμα, μία νέα επιταγή ακρίβειας, η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης και ένα “fuel pass 3” για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Προς υλοποίηση είναι παρεμβάσεις, όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η αύξηση συντάξεων και κατώτατου μισθού, η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, και η αναστολή ΦΠΑ 24% στην οικοδομή για την επόμενη διετία.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια στήριξης και για τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ στη στήριξη των νοικοκυριών με επιδοτήσεις που φτάνουν στο 3,6% του ΑΕΠ της χώρας.

«Eντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης» είπε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε «δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους στην καρδιά του χειμώνα».

Επίσης, ανέφερε ότι για όσο χρειαστεί θα υπάρχει στήριξη απέναντι σε αυτή την εκρηκτική αύξηση των τιμών ενέργειας για όλους και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Σχετικά Άρθρα: Βαθαίνει η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη ― Μέτρα – αντίδοτο από πολλές χώρες

Welt am Sonntag: Η Γερμανία ετοιμάζεται για την εθνικοποίηση της Gazprom Germania

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More