Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Λαμπρούλης: Να καλυφθούν άμεσα τα κενά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

“Την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με τις τεράστιες ελλείψεις τεχνολόγων στον ακτινοδιαγνωστικό τομέα”, μετέφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης, ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό.

Συγκεκριμένα, στον οργανισμό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προβλέπονται 56 θέσεις. Από τις 56 αυτές προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, οι 33 είναι καλυμμένες, ενώ από αυτές μόνο 20 είναι οι Τεχνολόγοι στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο. Οι υπόλοιποι 13 καλύπτουν σημαντικές θέσεις Τεχνολόγων σε άλλα απαραίτητα τμήματα που αναπτύχθηκαν στο ΠΓΝΛ.
Όπως τόνισε ο Γ. Λαμπρούλης, η κατάσταση είναι επικίνδυνη, αφού η μέχρι στιγμής οριακή λειτουργία του τμήματος έχει επιτευχθεί από την περικοπή ρεπό, αδειών και τον ηρωισμό των εργαζομένων, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμη τις άδειες του 2021, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν συμπτώματα σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης. Ως εκ τούτου, δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος τόσο για την υγεία των εργαζομένων όσο και των ασθενών.
Γι’ αυτό κάλεσε την κυβέρνηση να προκηρυχθούν άμεσα μόνιμες θέσεις εργασίας και να στελεχωθεί το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο με όλο το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και να στελεχωθεί άμεσα και πλήρως το ΠΓΝ Λάρισας με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αφού παραδέχθηκε τα συγκεκριμένα κενά, είπε ότι έχουν δεσμευθεί 8 θέσεις για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ και έχουν εγκριθεί 5 αυτή τη στιγμή, ενώ αναμένεται να προκηρυχθούν διαγωνισμοί και για νέες θέσεις, ενώ αρκετές αναμένεται να καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό.
Στη δευτερολογία του ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι κανονικά οι αριθμοί των οργανογραμμάτων είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες ενός τέτοιου νοσοκομείου και πως ακόμα και αυτά τα νούμερα είναι σταγόνα στον ωκεανό, ωστόσο είναι ανάγκη να καλυφθούν άμεσα αυτές οι θέσεις, όπως έχουν ζητήσει επανειλημμένα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.
Στηλίτευσε επίσης τη γνωστή τακτική σταδιακή απαξίωσης του ΕΣΥ μέσω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων από όλες τις κυβερνήσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More