Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ.Πηλίδης: Στην σωστή κατεύθυνση το μέτρο για το “ειδικό καλάθι” της νοικοκυράς

Ένα ειδικό «καλάθι», με προϊόντα των οποίων οι τιμές θα είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτές, θα παρουσιάσουν φέτος οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας. Αυτό συμφώνησαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και οι  εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και της αγοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «καλάθι» θα περιλαμβάνει 50 προϊόντα, κυρίως είδη πρώτης ανάγκης, όπως ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, γάλα, καφέ, τσάι, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτικά. 

Σε αυτό το μέτρο, το οποίο θα αρχίζει να εφαρμόζεται από τις αρχές Νοεμβρίου, οδήγησε το ράλι αυξήσεων, λόγω του ενεργειακού κόστους αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Μικρών και Μεσαίων σούπερ μάρκετ, Γιάννη Πηλίδη, πρόκειται για  μία συμφωνία που κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ σε ό,τι αφορά τη μείωση του ωραρίου των καταστημάτων που πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο κ. Πηλίδης είπε ότι διαφωνεί. “Φυσικά, ο Εμπορικός Σύλλογος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κάνει ό,τι αυτός νομίζει, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιβληθεί και σε άλλους και σε άλλους. Εμείς είμαστε τελείως αντίθετοι, διότι είναι και διαφορετικό το αντικείμενό μας. Η επισκεψιμότητα στο σουπερμάρκετ με την επισκεψιμότητα σε κάποιο κατάστημα ρούχων ή παπουτσιών δεν είναι η ίδια. Για ψώνια για ρούχα θα πας μία φορά τον μήνα, στο σούπερ μάρκετ μπορεί να πηγαίνεις δύο ή τρεις φορές την ημέρα”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Πηλίδης.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More