Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Στουρνάρας: Μετά τις εκλογές απαιτείται δημοσιονομική συγκράτηση

Καμπανάκι για δημοσιονομική συγκράτηση μετά τις εκλογές, έκρουσε ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην «Ναυτεμπορική», τονίζοντας πως η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα εξαρτηθεί από τις προγραμματικές δηλώσεις της επόμενης κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες αυξήσεις στα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς εκτίμησε ότι ο κύκλος της νομισματικής σύσφιξης από την ΕΚΤ θα κλείσει με μία ή δύο ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση του ρυθμού ανάπτυξης του 2024.

«Θεωρώ αδιανόητο», τονίζει, «ότι οποιοδήποτε από τα τρία κόμματα, τα οποία διοίκησαν τη χώρα κατά τη διάρκεια της πολύ μεγάλης κρίσης – και έκαναν το σωστό την εποχή εκείνη, παρά τα λάθη, παρά τις οπισθοδρομήσεις – και τα οποία διεκδικούν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο να είναι στην επόμενη κυβέρνηση, θα κάνει κάτι διαφορετικό και θα διακυβεύσει την επενδυτική βαθμίδα.

Ο δημοσιονομικός χώρος είναι αυτός που είναι, είναι μικρός και κατά την άποψή μου, την ταπεινή, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για τους ευάλωτους συμπολίτες μας ή για να βοηθηθούν μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ενισχύσουν τον δυνητικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της χώρας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More