Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση τα ξενοδοχεία Holiday Inn- Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Η IHG, η οποία διαθέτει μερικές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στον κόσμο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι διερευνά «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση» σε ορισμένα από τα τεχνολογικά της συστήματα.

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Holiday Inn, Crowne Plaza και Regent, δήλωσε ότι τα «κανάλια κρατήσεων και άλλες εφαρμογές» της είχαν διακοπεί από τη Δευτέρα (05/09).

«Η IHG εργάζεται για την πλήρη αποκατάσταση όλων των συστημάτων το συντομότερο δυνατό», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η IHG επιβεβαίωσε ότι αξιολογεί τη φύση, την έκταση και τον αντίκτυπο του συμβάντος και ότι εφαρμόζει σχέδια αντιμετώπισης, συμπεριλαμβανομένης της ανάθεσης της διερεύνησης της παραβίασης σε εξωτερικούς ειδικούς. Η εταιρεία βρίσκεται επίσης στη διαδικασία ενημέρωσης των ρυθμιστικών αρχών.

«Θα υποστηρίξουμε τους ιδιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης ξενοδοχείων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προβλήματος. Τα ξενοδοχεία της IHG εξακολουθούν να λειτουργούν και να δέχονται κρατήσεις απευθείας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κράτηση καταλύματος διαμαρτύρονται.

Hi Josue. We are still experiencing a system issue and our teams are looking into this. We advise contacting the hotel directly for immediate assistance. We’re sorry for the difficulties.

— Holiday Inn (@HolidayInn) September 6, 2022

Η IHG δεν ανέφερε εάν υπήρξε απώλεια δεδομένων πελατών της. Επίσης, δεν είπε συγκεκριμένα ότι επρόκειτο για επίθεση ransomware, αλλά σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, οι περισσότερες εικασίες δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τον περασμένο μήνα, ένα ξενοδοχείο Holiday Inn στην Κωνσταντινούπολη υπέστη παραβίαση δεδομένων από την ομάδα χάκερ LockBit, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα δεδομένα που είχε κλέψει από την εταιρεία. Δεν είναι γνωστό αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των κυβερνοεπιθέσεων.

Το 2017, η ξενοδοχειακή αλυσίδα έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης, από την οποία επηρεάστηκαν περισσότερα από 1.200 ξενοδοχεία της στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: BBC

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More