Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Δεν θυμούνται την καταγγέλλουσα Μακρυπούλια, Σχίζα και Χαλκιάς

Ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους και οι τρεις ηθοποιοί, Ζέτα Μακρυπούλια, Ράνια Σχίζα και Τάσος Χαλκιάς, που κλήθηκαν να καταθέσουν στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Οι ίδιοι κλήθηκαν να καταθέσουν, καθώς η πρώτη καταγγέλλουσα, που έχει υποστηρίξει ότι έπεσε θύμα βιασμού για δεύτερη φορά το Σεπτέμβριο του 2008, μετά από πρόβα θεατρικής παράστασης σε γνωστό αθηναϊκό θέατρο, έχει αναφέρει ότι είχε συνομιλήσει μετά την πρόβα στην τουαλέτα για λίγα λεπτά με τη Ζέτα Μακρυπούλια, ενώ στην πρόβα ήταν και η Ράνια Σχίζα, αλλά και ο Τάσος Χαλκιάς.

Και οι τρεις στην κατάθεσή τους ανέφεραν ότι δεν είχε υπάρξει ζήτημα προσθήκης ρόλου από άλλο πρόσωπο, όπως έχει υποστηρίξει η πρώτη καταγγέλλουσα, ότι δεν θυμούνται να την έχουν δει κατά τη διάρκεια κάποιας πρόβας μέσα στο θέατρο, ενώ η κ. Μακρυπούλια και η κ. Σχίζα υποστήριξαν ότι δεν γνωρίζουν καν τη γυναίκα αυτή ως ηθοποιό.

Μάλιστα, ο κ. Χαλκιάς ανέφερε ότι όσες φορές συνεργάστηκε με τον κατηγορούμενο Πέτρο Φιλιππίδη, η συνεργασία τους ήταν άψογη. Υποστηρίξε πάντως ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ως τελειομανής άνθρωπος μπορεί να ξεφεύγει με τους συναδέλφους του, αλλά ότι μέχρι το 2021 δεν είχαν υποπέσει στη δική του αντίληψη κακοποιητικές συμπεριφορές.

Ο Πέτρος ο Φιλιππίδης είναι ένας άνθρωπος τελειομανής, ένας άνθρωπος του οποίου μπορώ να αφήσω το «τέλειο» στην άκρη και να βάλω μόνο το «μανιακός». Με τη δουλειά μας είναι μανιακός. Αυτό συχνά πυκνά τον κάνει να υπερβαίνει κάποια όρια σε σχέση με συναδέλφους, ειδικά νεότερους. Μέσα από τη δουλειά όμως πηγάζει αυτό και δεν έχει να κάνει σε κάτι προσωπικό με τον οποιοδήποτε” τόνισε ο κ. Χαλκιάς.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας έθεσε θέμα ακυρότητας της διαδικασίας λόγω της αντικατάστασης μιας ενόρκου από αναπληρωματικό μέλος λόγω ειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεών της, ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το σχετικό αίτημα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More