Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν υλοποίησε το σχέδιο μαμούθ 100 δις € για τον εκσυγχρονισμό του γερμανικού στρατού η παραιτηθείσα Κρ. Λάμπρεχτ (video)

ανταπόκριση από το Βερολίνο: Νίκος Παππάς

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ υπέβαλε σήμερα 16/1/2023 την παραίτησή της και αποχωρεί από έναν χρόνο στη θέση αυτήν. Ο καγκελάριος αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τον ή την διάδοχό της Λάμπρεχτ.

Ο καγκελάριος Σολτς είχε έναν πονοκέφαλο με τα άρματα μάχης για την Ουκρανία, τώρα ψάχνει νέα υπουργό Άμυνας. Μετά τα δημοσιεύματα, ήρθε η επίσημη παραίτηση της υπουργού Κριστίνε Λάμπρεχτ. Ο λόγος:

«Το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης εστιάζεται επί μήνες στην ίδια, δεν επιτρέπει μία ουσιαστική συζήτησης για το στράτευμα και τις προτεραιότητες της πολιτικής ασφάλειας της Γερμανίας», γράφει η Λάμπρεχτ στην επιστολή παραίτησης προς τον Καγκελάριο. Επειδή όμως στο προσκήνιο πρέπει να είναι η «πολύτιμη εργασία των γυναικών και ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων», αποφάσισε να αποχωρήσει από το αξίωμα.

Ήταν για μεγάλο διάστημα στο στόχαστρο αρνητικής κριτικής, είτε για αστοχίες και ανεπάρκεια σε ένα τόσο σημαντικό υπουργείο, όπως το Άμυνας, την εποχή του πολέμου στην Ουκρανία, είτε για προσωπικά στραβοπατήματα με το γιό της σε υπηρεσιακό ελικόπτερο, ή ένα κακόγουστο πρωτοχρονιάτικο βίντεο που αναγκάστηκε να αποσύρει.

Η παραίτησή της Λάμπρεχτ έγινε δεκτή από τον καγκελάριο. Για τη διαδοχή στο υπουργείο Άμυνας «θα αποφασίσει πολύ σύντομα», είπε το μεσημέρι η εκπρόσωπός του. Ακούγονται διάφορα ονόματα γυναικών και ανδρών, διότι πρέπει να συνυπολογίσει και τη δέσμευσή του, οι μισοί από τους υπουργούς να είναι γυναίκες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More