Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεξίωση στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο για την Εθνική Ομάδα Σπάθης Γυναικών της Ελλάδας

Την Εθνική Ομάδα Σπάθης Γυναικών της Ελλάδας και όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής τίμησε ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο, Νικόλαος Γαριλίδης, σε γιορτή που διοργάνωσε το Σάββατο 23 Ιουλίου στο ιστορικό κτήριο της  πρεσβευτικής κατοικίας, στο Ζαμάλεκ του Καΐρου, με την παρουσία και εκπροσώπων της Ελληνικής Παροικίας του Καΐρου

Στόχος της εκδήλωσης ήταν κυρίως να τιμηθούν οι Ελληνίδες αθλήτριες Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα οι οποίες κατέκτησαν το  χάλκινο μετάλλιο και την 5η θέση, αντίστοιχα,  στην παγκόσμια διοργάνωση, αλλά και όλα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Σπάθης Γυναικών και, συγκεκριμένα, οι Δέσποινα Γεωργιάδου, Θεοδώρα Γκουντούρα, Μαρίνα Πάïζη, Κλαίρη Μπένου.  Σημειώνεται ότι οι Ελληνίδες Αθλήτριες ανέβασαν στο «ομαδικό» την ομάδα της Ελλάδας στην 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις επιδόσεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπάθης του Καϊρου. 

Ο κύριος Γαριλίδης, αθλητής και ο ίδιος του αθλήματος της ξιφασκίας συνεχάρη όλα τα μέλη της Εθνικής μας αποστολής για τις επιδόσεις τους ενώ ενημερώθηκε και για όλες τις πτυχές του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Τις θερμές ευχές της Ελληνικής Παροικίας για όλα και μεγαλύτερες διακρίσεις μετέφερε στην Εθνική μας Ομάδα η γενική γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ελληνίδων Κυριών Καΐρου, Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η οποία συνοδευόταν στην δεξίωση από τον ταμία του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, Άγγελο Αθανασούλη. Στην δεξίωση παρέστησαν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αθανάσιος Δελενίκας , οι αθλήτριες Δέσποινα Γεωργιάδου, Θεοδώρα Γκουντούρα, Μαρίνα Παϊζη, Κλαίρη Μπένου, ο προπονητής κ. Χρήστος Σαϊνης και ο κ. Ηλίας Γαλάνης Γενικός Σύμβουλος Επικοινωνίας Β της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, με πληροφορίες από την Ελληνική Κοινότητα Καϊρου και φωτό από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More