Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαδικτυακό σεμινάριο με την καταξιωμένη ομογενή επιστήμονα Βάσω Αποστολοπούλου

Το Δίκτυο Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αυστραλίας,  Food For Thought Network συνεχίζει τα ενημερωτικά του σεμινάρια με τη βραβευμένη καθηγήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προσκάλεσαν την ομογενή επιστήμονα να ενημερώσει το κοινό για τους ιούς (ηπατίτιδας, της νόσου του χεριού, της ευλογιάς των πιθήκων, του έλκους Buruli, langya, της γρίπης της τομάτας κ.λ.π.) γιατί είναι σχετικά νέοι ιοί και υπάρχει σύγχυση και παραπληροφόρηση.

«Είναι τιμή να έχουμε την Δρ. Αποστολοπούλου ως προστάτιδά μας υπό το πρίσμα της παγκόσμιας και πολύτιμης προσφοράς της στον τομέα της επιστήμης. Οι ανθρώπινες αξίες που την διέπουν και η αφοσίωσή της στον θεσμό της οικογένειας συνάδουν με τις αξίες του δικτύου μας. Η Βάσω αντιπροσωπεύει το απόλυτο πρότυπο για τις νέες μας γυναίκες» τονίζει η πρόεδρος του Food For Thought Network Βαρβάρα Ιωάννου.

Η ομογενής Βάσω Αποστολοπούλου έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και κατάρτιση στον τομέα της ανάπτυξης εμβολίων για χρόνιες ασθένειες. Έχει εκπαιδευτεί στην ανοσολογία, τον καρκίνο και την πρωτεϊνική κρυσταλλογραφία, με εκτεταμένο υπόβαθρο και δεξιότητες στην ανάπτυξη κλινικής έρευνας. Η διεπιστημονική έρευνά της στους τομείς ανοσολογίας, φαρμακευτικής χημείας, βιοχημείας, κρυσταλλογραφίας, κλινικής έρευνας, επιδημιολογίας, ανάπτυξης φαρμάκων επικεντρώνεται στον καρκίνο και σε αυτοάνοσες ασθένειες. Ήταν η πρώτη ερευνήτρια παγκοσμίως που ανέπτυξε τη θεωρία της ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο του μαστού στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η θεωρία αυτή σήμερα χρησιμοποιείται σε χιλιάδες εργαστήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις στα 27 της είχε ανακηρυχθεί «Νεαρή Αυστραλιανή της Χρονιάς»  και μέχρι σήμερα έχει λάβει πάνω από 100 βραβεία και διακρίσεις για τα επιστημονικά επιτεύγματα της. 

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 19.00 ώρα Μελβούρνης – 12.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.


Περισσότερες πληροφορίες: www.fftn.org.au 

Πηγές: Food for thought Network – neoskosmos
Eπιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More