Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαδρομές Υγείας στο Πήλιο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Από τις 26 έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2022, οι Διαδρομές Υγείας σας προτείνουν δράσεις και αποδράσεις, που θα εμπλουτίσουν την παραμονή σας και θα σας προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες!
Μπορείτε να επιλέξετε κάποια πεζοπορική Διαδρομή Υγείας διαρκείας 2 περίπου ωρών, όπου θα ανακαλύψουμε μαζί πλακόστρωτους δρόμους 600 και πλέον ετών, οι οποίοι καταμαρτυρούν ιστορίες από την καθημερινή μετακίνηση ανθρώπων, ζώων και εμπορευμάτων, και που για αιώνες, αποτέλεσαν τον μοναδικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των χωριών του Πηλίου, λιθόκτιστα καλντερίμια κρυμμένα κάτω από αιωνόβια πλατάνια, καστανιές, δρύες, αγριόλευκες και φτέρες, αλλά και χωμάτινα μονοπάτια του βουνού, με στόχο να βιώσετε, παράλληλα με τη σωματική άσκηση, την ψυχική ευεξία που προσφέρει το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον του βουνού των Κενταύρων.
Μπορείτε, επίσης, να διαλέξετε να περπατήσετε μαζί μας για 1,5 -2 περίπου ώρες, στα καλντερίμια της Μακρινίτσας. Θα μεταφερθούμε νοερά στο 1204, οπότε ιδρύεται η Μονή της Παναγίας της Μακρινιτίσσης, ο πυρήνας της μετέπειτα μεγάλης, κοινοτικής, οικονομικής και πνευματικής ανάπτυξης του χωριού, που στην περίοδο της μεγάλης ακμής του, στα τέλη του 19ου αιώνα, θα φθάσει τους 7.000 κατοίκους! Θα εξιστορήσουμε όλη αυτή την πορεία, θα επισκεφθούμε εκκλησίες, θα πιούμε τρεχούμενο νερό από τις περίφημες πέτρινες κρήνες, θα δούμε από κοντά διατηρητέα αρχοντικά και ξενώνες, παραδείγματα αυθεντικής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, για την οποία θα συζητήσουμε εκτενώς.
Οι δράσεις μας απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και πρότερης εμπειρίας. Δεκτά και παιδιά άνω των 12 ετών, με τη συνοδεία των κηδεμόνων τους.
Η ομάδα των συνεργατών μας, αποτελούμενη από έμπειρους επαγγελματίες που προέρχονται από ποικίλα επιστημονικά πεδία, θα βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία.
Αποκτάμε καλές συνήθειες, περπατάμε και φροντίζουμε την υγεία μας, συναντάμε ενδιαφέροντες ανθρώπους, μέρη, αλλά και γεύσεις στο μαγικό ΠΗΛΙΟ.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6931169428 ή/και : [email protected]

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More