Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωση δήμου Καλαμαριάς από το Σ.τ.Ε για την απόφαση της μεταστέγασης των σχολείων

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες, καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο τη νομιμότητα της απόφασης του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη να προχωρήσει στην αλληλομεταστέγαση των δύο σχολείων (10ο Γυμνάσιο με 3ο Λύκειο Καλαμαριάς), προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις, ώστε το 3ο Λύκειο να φιλοξενήσει όλα τα παιδιά της περιοχής.

Ειδικότερα με την απόφαση του Σ.τ.Ε κρίθηκε νόμιμη η σχετική απόφαση του Δημάρχου Καλαμαριάς κι απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί που προέβαλαν ο Διευθυντής του 10ου Γυμνασίου και κάποιοι γονείς, τους οποίους είχε υποστηρίξει και μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τόσο η απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, όσο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκριναν πως ο πλέον αρμόδιος για να πάρει αυτή την απόφαση είναι ο Δήμαρχος και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Να θυμίσουμε ότι το 2020 ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης συναισθανόμενος την αγωνία γονέων και παιδιών, της περιοχής, αποφάσισε να μεταφερθεί το 3ο Λύκειο Καλαμαριάς στις εγκαταστάσεις του 10ου Γυμνασίου, το οποίο διέθετε περισσότερες αίθουσες, προκειμένου, οι μαθητές που ζουν στην περιοχή του Φοίνικα, της Επέκτασης, και της Νέας Κρήνης, να φοιτήσουν στο σχολείο της περιοχής τους. Η απόφαση αυτή καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, όμως το Σ.τ.Ε με την πρόσφατη απόφασή του έδωσε την απάντηση.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στα σχολεία της γειτονιάς τους. Αυτός είναι και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή τρέξαμε και καταφέραμε την ίδρυση του 8ου Λυκείου, που θα λύσει το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή. Η ασφάλεια των παιδιών μας προέχει και είναι αδιαπραγμάτευτη», επισημαίνει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Πηγή: Δήμος Καλαμαριάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More