Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλωματική αντεπίθεση με ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής 23 και 24 Ιουνίου

Στις 23 και 24 Ιουνίου αναμένεται να τεθεί από την ελληνική πλευρά στη Σύνοδο Κορυφής, η αναγκαιότητα αυστηρού μηνύματος καταδίκης προς την Τουρκία, εφόσον αυτή συνεχίζει να κινείται σε στρατηγικές έντασης.

Ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους ομολόγους του να υπάρξει σαφής αναφορά στο κείμενο των συμπερασμάτων για ξεκάθαρη καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας.

Ήδη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν για να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, ενώ ο Γερουσιαστής Μενέντεζ τόνισε πως μία είναι η πλευρά που απειλεί – και αυτή είναι η Τουρκία.

Προετοιμάζοντας τη διπλωματικής της αντεπίθεση η Αθήνα, δεν ακολουθεί την τακτική της Άγκυρας, με τις συνεχιζόμενες εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων.

Την ίδια ώρα, παραμένει το οικονομικό αδιέξοδο στη γείτονα, που προκαλεί η δραματική υποτίμηση της τουρκικής λίρας και ο τεράστιος πληθωρισμός, ο οποίος έχει εκτιναχθεί στο 73%. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τιμή της βενζίνης σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με πέρσι.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Νέες απειλές Ερντογάν & Ακάρ – Η Αθήνα ετοιμάζει διπλωματική αντεπίθεση

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More