Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράμα: Η Χωριστή υποδέχεται τον Βασιλιά Καρνάβαλο

Ξεκινούν σήμερα Τσικνοπέμπτη οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Χωριστή Δράμας οι οποίες θα διαρκέσουν 12 ημέρες. Στις 3 το μεσημέρι, ψησταριές που θα στηθούν στο χωριό θα προσφέρουν στους επισκέπτες ζουμερά σουβλάκια, λαχταριστά λουκάνικα, ντόπιο τσίπουρο και κρασί.

Μουσικά θα συνοδεύει το Δραμινό συγκρότημα «Dramatzore» ενώ στις 6 το απόγευμα, η Φιλαρμονική του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία», θα υποδεχθεί τον Βασιλιά Καρνάβαλο.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί, ξεκινάει το «Κυνήγι του Θησαυρού» όπου τα παιδιά  θα διασκεδάσουν αναζητώντας ένα θησαυρό μέσα από υπέροχα παιχνίδια και μοναδικούς γρίφους.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο χώρο του Αναγνωστηρίου, θα πραγματοποιηθεί πάρτυ νεολαίας ενώ το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, ακολουθεί ο Τρανός Χορός.

Για την Κυριακή 26 φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί στον αύλειο χώρο της εκκλησίας στη Χωριστή, Αντάμωμα Χορευτικών στις 12 το μεσημέρι, με το Σύλλογο Χωριστής, τη Θρακική Εστία Δράμας, την Πανηπειρωτική Ένωση Δράμας, τον Ποντιακό πολιτιστικό Σύλλογο Μαυροβάτου «Το Καρς» και άλλους συλλόγους.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, στις  2 το μεσημέρι, με την μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού Χωριστής.

Στον κεντρικό δρόμο του χωριού θα παρελάσουν και θα χορέψουν με αποκριάτικες φιγούρες πληθώρα καρναβαλιστών κάθε ηλικίας. Επίσης, θα προσφερθεί φασολάδα από το Σύλλογο Φαρασιωτών Καππαδοκίας Χωριστής «Ο Άγιος Βασίλειος», το πατροπαράδοτο έθιμο της έναρξη της Σαρακοστής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More