Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράμα: Νέες κινητοποιήσεις για τη λειτουργία του Νοσοκομείου

«Η λειτουργία του  Νοσοκομείου Δράμας βρίσκεται σε κατάσταση οριακή. Αντιμετωπίζουμε κύμα φυγής και παραιτήσεων με επικίνδυνες διαστάσεις», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σε αυτό, προγραμματίζοντας και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το Σωματείο των Εργαζομένων καλεί τους κατοίκους της περιοχής να ενώσουν τις φωνές τους και να ζητήσουνε άμεσες λύσεις που θα διασφαλίζουν την αυτόνομη λειτουργία του νοσοκομείου.

«Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση της εργασίας και η επαγγελματική εξουθένωση, θέτουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία των εργαζομένων, όσο και την ποιότητα και ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών» αναφέρουν τονίζοντας πως «μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, νιώθουνε ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη  να μην επιτρέπουνε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν, μεταξύ άλλων, πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου, ουσιαστικά κίνητρα για την κάλυψη  των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής και υλοποίηση της απόφασης για τη λειτουργία Αυτόνομης Μονάδας Χημειοθεραπείας. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More