Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Μάντζος: Η αλαζονεία της εξουσίας πληγώνει τη Δημοκρατία

Στην υπόθεση Πάτση, την ενεργειακή κρίση και άλλα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Μάντζος.

Αναφορικά με την υπόθεση Πάτση, απευθυνόμενος αρχικά στον διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, που χρησιμοποίησε την αποστροφή «Μαξίμου ΑΕ», υπενθύμισε ότι είναι «μια φράση που ακούστηκε για πρώτη φορά από τη Φώφη Γεννηματά». Και απαντώντας στον κ. Μαρκόπουλο που τη χαρακτήρισε λαϊκίστική τόνισε πως «όχι μόνο λαϊκιστική δεν αποδείχθηκε, αλλά και προφητική».

Ο κ. Μάντζος χαρακτήρισε την υπόθεση βαθιά θεσμική και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την αλλεργία που εμφανίζει στην αλήθεια καθώς το «όλα στο φως» που προσχηματικά αναφέρει η ΝΔ δε γίνεται πράξη πουθενά. Συνέβη στην υπόθεση των υποκλοπών με την προσπάθεια συγκάλυψης, επαναλαμβάνεται και τώρα, στην υπόθεση Πάτση, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι ζήτημα υπεράσπισης των θεσμών και η ασυδοσία και αλαζονεία της εξουσίας πληγώνει τη Δημοκρατία μας και ενισχύει τα άκρα. Καλλιεργείται ένα δόγμα όταν βλέπουμε μόνο τέτοιες συμπεριφορές στην πολιτική, ότι όλοι ίδιοι είναι. Ε, δεν είναι όλοι ίδιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού Open παραθέτοντας συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2009-2011:

«Νόμος 3861/2010, πρόγραμμα Διαύγεια για διαφάνεια στο δημόσιο βίο, με το οποίο μπορέσαμε να δούμε ότι ο κ. Πάτσης πήρε υπέρογκες απευθείας αναθέσεις από τα ελληνικά ταχυδρομεία,

Νόμος 3849/2010 για την ενίσχυση του πόθεν έσχες. Έτσι τέθηκε το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτών και στελεχών σε offshore εταιρίες

Νόμος 3943/2011 για την ενίσχυση του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα, ώστε τώρα να μπορεί να ερευνά την υπόθεση του κ. Πάτση.

Νόμος 4024/2011 για την καταπολέμηση της διαφθοράς δημοσίων αξιωματούχων.

Και τέλος, νόμος 3869/2010 για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Έτσι το ΠΑΣΟΚ, μέσα στη μεγάλη κρίση, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, κατάφερε να κρατήσει όρθια την κοινωνία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, να ενισχύσει τους θεσμούς, τους μηχανισμούς ελέγχου και τώρα, τόσα χρόνια μετά, να οδηγούνται στη δικαιοσύνη τέτοιες υποθέσεις. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο προστάτευσε την πρώτη κατοικία. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και τους δικούς του νόμους άνοιξε την κερκόπορτα στα funds και τώρα η ΝΔ κάνει business συστηματικά πάνω στα κόκκινα δάνεια και στο ιδιωτικό χρέος των πολιτών», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, ο κ. Μάντζος επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και για φορολόγηση των υπερκερδών, κάνοντας λόγο για «χαρακτηριστική καθυστέρηση της κυβέρνησης, η οποία είναι ιδεολογικά συνεπής στις αρχές της και δεν έρχεται σε σύγκρουση με τους παραγωγούς και διανομείς ρεύματος που νέμονται τα μερίδια της αγοράς». Υπενθύμισε, άλλωστε, την αντίδραση του Πρωθυπουργού, όταν το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για υπερκέρδη στην αγορά ενέργειας, «μας αποκαλούσαν λαϊκιστές». Το πόρισμα της ΡΑΕ, όμως και η ανάμειξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όχι μόνο διέψευσαν τις κυβερνητικές αιτιάσεις, αλλά ανάγκασαν τον Πρωθυπουργό να προβεί σε εξαγγελίες, κατόπιν εορτής.

Απαντώντας, παράλληλα, σε σχετικά σχόλια του κ. Μαρκόπουλου ο κ. Μάντζος επεσήμανε ότι «η ΡΑΕ δεν παίρνει παραγγελίες. Είναι ανεξάρτητη αρχή. Αν μας λέτε ότι ο Πρωθυπουργός παρήγγειλε στη ΡΑΕ να βρει τα υπερκέρδη, προσβάλλετε την ανεξαρτησία της αρχής».

Για το κύκλωμα παιδεραστίας, με αφορμή την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι η πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με γενικεύσεις και ισοπεδώσεις. Η λογική που επιβάλλει να γίνεται αντιπολίτευση με hashtags είναι επικίνδυνη και λαϊκιστική. Στόχος οφείλει να είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δομών στήριξης.

Απαντώντας, δε, στην προκλητική αναφορά «κόμμα του Άκη Τσοχατζόπουλου» του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό ελληνικό πολιτικό κόμμα το οποίο έχει κάνει βαθιά αυτοκριτική και πλήρωσε το τίμημα. «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δικάστηκε και καταδικάστηκε με νόμο του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας το 2009. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ευθύνη για τη διαπραγμάτευση του 2015 και το τρίτο, επαχθέστερο και αχρείαστο μνημόνιο. Η ώρα της ιστορικής δικαίωσης όμως είναι πλέον κοντά και οι εκλογές θα το αποδείξουν» σημείωσε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More