Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές – debate: Κυριάκος Βελόπουλος για Νέα Γενιά – «Πώς θα εμπιστευτεί πολιτικούς που επί 12 χρόνια του λένε ψέματα»

Σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα στο debate της ΕΡΤ σχετικά με την Νέα Γενιά, ο κ. Βελόπουλος είπε:

«Πώς θα εμπιστευτεί ένας νέος, πολιτικούς που επί 12 χρόνια του λένε ψέματα, του λένε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια ότι όλα θα πάνε καλά και συνεχώς βουλιάζουμε και βγαίνει ο κύριος Παπαδόπουλος – αξιότιμος πρώην υπουργός – και λέει ότι πάμε να ξαναβουλιάξουμε. Διαβάζουν τα παιδιά, δεν μπορεί να τα κοροϊδέψεις και από την άλλη πρέπει ως Βελόπουλος, προερχόμενος από τη Μακεδονία, να ζητήσω συγνώμη από τους γονείς των 57 ανθρώπων.

Το κάνω γιατί έχασα και φίλο κι εγώ, 30ετών φιλία, τον έχασα τον Γιώργο στα Τέμπη. Πραγματικά όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι “είχε φθορά η κυβέρνησή του, αλλά το ξεπεράσαμε”, ενοχλήθηκα σαν άνθρωπος και με πήρε η μητέρα του φίλου μου και μου λέει “τι είναι αυτά που λέει;”.

Εγώ ζητάω συγγνώμη και από αυτούς και από τα παιδιά τα αγγελούδια που χάθηκαν. Ζητώ συγγνώμη από τα νέα παιδιά για όλους, γιατί δεν κάναμε τίποτα και τους αναγκάζουμε να πάνε – και τους λένε τεμπέληδες – να δουλέψουν με 600 ευρώ στα κάτεργα των νησιών, με δέκα άτομα μαζί. Φαντάζομαι κανένας από τους κυρίους δεν θέλει το παιδί του να δουλέψει εκεί. Γιατί να δουλέψει το παιδί του φτωχού. Δεν τα καταλαβαίνω εγώ αυτά. Και πραγματικά αυτό που με ενοχλεί περισσότερο ότι υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι περισσότερο παιδιά από τα δικά μας παιδιά, τα βολεύουν με μετακλητούς, 18 – 19 – 20 – 22 χρονών και τα παίρνουμε σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα. Που είναι η αξιοκρατία; Αυτό λέει ο νέος. Ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία. Κομματικός σωλήνας και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα».

Όσο για το αν τον προβληματίζει ότι πάρα πολλά νέα παιδιά πιθανώς να μην καταφέρουν να ψηφίσουν στις πιθανές, δεύτερες εκλογές, τόνισε πως: «Για μένα είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να γίνει να μην ψηφίσουν οι νέοι άνθρωποι, γιατί αυτοί μπορούν να κάνουν την αλλαγή. Ο νέος μπορεί να πιέσει τον μεγαλύτερο να αλλάξει την Ελλάδα. Ο παλιός είναι λίγο διαφορετική η αντίληψη του και τη σκέψη του. Ο νέος έχει όραμα, έχει ελπίδα. Αλλά ο νέος τι όραμα έχει όταν δεν μπορεί να κάνει οικογένεια γιατί παίρνει 600 ευρώ; Τι όραμα έχει όταν 700.000 Ελληνόπουλα συσπειρώθηκαν, εξοστρακίστηκαν στο εξωτερικό από τις πολιτικές των τριών κομμάτων; Αυτή την ελπίδα η “Ελληνική Λύση” μπορεί να την ξαναδώσει πίσω».

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές το ertnews.gr παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις, από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Θα είναι παρών στην μάχη της ενημέρωσης καλύπτοντας όλα τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό σωστή και ακριβή ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία, τους εκλογικούς καταλόγους, τους υποψηφίους των κομμάτων, το άνοιγμα της κάλπης, τα εκλογικά αποτελέσματα (των τελευταίων 10 εθνικών εκλογών στην Ελλάδα).

Σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση στο δρόμο για τις εκλογές του 2023.

Το βράδυ των εκλογών θα μπορέσετε πρώτοι να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις της ημέραςαναλύσεις για το αύριο της χώρας, τα πρώτα exit polls καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More