Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Λονδίνο

Κατάμεστος ήταν ο καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας στο Μπεισγουτερ όπου τελέστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο δοξολογία για την Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στην βρετανική πρωτεύουσα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής της Ιερας Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Το πρωί της Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

Στις 25 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Βαρθολομαιος θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Αγγλίας Καρολο Γ’. Η συνάντηση θα γίνει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας συναντάται με τον Κάρολο Γ’ με την ιδιότητά του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας.

Συνάντηση με τον Α. Κατσανιωτη 

Το Σάββατο ο Πατριάρχης είχε συνάντηση με τον υφυπουργό εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιωτη ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη βρετανική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της έκθεση «Making of a Myth» στη Βρετανική Βιβλιοθήκη και για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Ο οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε την Πέμπτη στο Λονδίνο όπου στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτας, ο Έλληνας πρέσβης, Ιωάννης Ραπτάκης αλλά και ο αναπληρωτής επικεφαλής της τουρκικής πρεσβείας, Γκιουνές Γιεσλιντάγκ.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More