Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιμελητήριο Σάμου: Ζητά να ισχύσουν συγκεκριμένα κριτήρια για την Samos Pass

Να υπάρξει ειδική μέριμνα για την εφαρμογή συγκεκριμένων κριτηρίων και δικλείδων ασφαλείας προκειμένου η ενίσχυση μέσω της samos pass, να προσφερθεί σε ανθρώπους που όντως σκοπεύουν να την αξιοποιήσουν και να επισκεφτούν το νησί της Σάμου, ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τουρισμού, Επικρατείας, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

Ο κ. Κυριαζής δηλώνει ότι αναγνωρίζει την μέριμνα της κυβέρνησης στην σεισμόπληκτη Σάμο, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, με την εφαρμογή της οικονομικής ενίσχυσης ‘’SAMOS PASS’’.

Παράλληλα όμως επισημαίνει ότι έπειτα από την ολοκλήρωση της διανομής του‘’SAMOS PASS’’ τον μήνα Ιούλιο, υπήρξαν φαινόμενα εμπορευματοποίησης της κάρτας από ανθρώπους που δεν σκόπευαν να επισκεφτούν το νησί και ήθελαν μ’ ένα μικρό οικονομικό κέρδος να «πουλήσουν» την κάρτα σε μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Επίσης επισημαίνει ότι έλαβαν την κάρτα «προσωρινοί» κάτοικοι του νησιού, που φορολογικά φαίνονται διαμένοντες σε άλλο μέρος της Ελλάδας, αλλά τυγχάνει για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους να βρίσκονται στη Σάμο για την θερινή περίοδο «μη επιτυγχάνοντας έτσι τον πραγματικό στόχο που έθεσε η Πολιτεία με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου».

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου αναγνωρίζοντας όπως αναφέρει τις παραλείψεις και τα λάθη που είναι λογικό να υπάρχουν εξαιτίας της πρωτόγνωρης για το κράτος εφαρμογής μιας τέτοιας ενίσχυσης, ζητά ωστόσο να ληφθούν υπ’ όψιν της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών ώστε να διασφαλιστεί ότι τα υπόλοιπα 6000 περίπου samos pass θα τα λάβουν Έλληνες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στο νησί και να ενισχύσουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More