Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργολαβική σύμβαση για την ανέγερση νέου γηροκομείου στη Μεγαλόπολη

Δύο ευχάριστες ειδήσεις προέκυψαν για την περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας, με αφορμή και την επίσκεψη στην Τρίπολη, του κυβερνητικού κλιμακίου.

Όπως γνωστοποιήθηκε, σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκτός απ’ το έργο του εκσυγχρονισμού και της ριζικής αξιοποίησης της πίστας του MotoCross, στην Πλάκα Μεγαλόπολης, προχωρούν και οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου γηροκομείου της Μεγαλόπολης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε και την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, που αφορά την ανέγερση της νέας μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στη Μεγαλόπολη.

Πρόκειται για δομή, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο συνολικός προυπολογισμός του έργου είναι στα 4,6 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση είναι μέσα απ’ το ΠΕΠ Πελοποννήσου. Η νέα δομή, εντάσσεται στις πρόνοιες της Πολιτείας, με αφορμή την ομαλή μετάβαση της περιοχής, στην μεταλιγνιτική εποχή.

Στη Μεγαλόπολη, εκτός του βιομηχανικού πάρκου, είναι να γίνουν και άλλες επενδύσεις, όπως επίσης και άλλα έργα. Είναι να κατασκευαστεί εκθεσιακό κέντρο, φωτοβολταικοί σταθμοί, φυλακές και άλλα.

Στην τελετή των υπογραφών, παρευρέθηκε και ο αναπληρωτής Yπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More