Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε. Λιακούλη: «Να επέμβει ο Υπουργός για τους αμυγδαλοπαραγωγούς του Δ. Τεμπών»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση Αναφοράς προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με την ανάγκη άμεσης ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων των παραγωγών αμυγδάλου του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής :
«Υπέβαλα σήμερα στον αρμόδιο Υπουργό, το υπόμνημα των Παραγωγών Αμυγδάλου του Δήμου Τεμπών και του Συλλόγου Αμυγδαλοπαραγωγών Όσσας «Η Μέριμνα», στο οποίο εκτίθενται τα βασικά αιτήματα του κλάδου που παραμένουν ανικανοποίητα, μέχρι και σήμερα.
Σύμφωνα με το εν λόγω υπόμνημα, οι συνεχείς οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν, σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των αμυγδαλοπαραγωγών, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή των Τεμπών, τα τρία τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε οριακό σημείο. Η παρούσα κατάστασή τους έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια αμυγδάλου.
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο, βασικό αίτημα των παραγωγών αποτελεί η πλήρης αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες αμυγδάλου το 2019, οι οποίες, ακόμα, δεν έχουν δοθεί. Επιπλέον, οι αμυγδαλοπαραγωγοί διεκδικούν επίλυση του χρόνιου αρδευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή του Δήμου Τεμπών καθώς και έμπρακτη στήριξη απέναντι στην ακρίβεια που πλήττει κάθε καλλιεργητική προσπάθεια και επένδυση του κλάδου.
Η παραγωγή αμυγδάλου αποτελεί νευραλγικό τομέα καλλιέργειας για το Δήμο Τεμπών, το νομό της Λάρισας και όλη τη Θεσσαλία, ενώ η τοπική οικονομική ανάπτυξη βασίζεται σε αυτήν, κατά ένα μεγάλο μέρος.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώντας ότι οι διεκδικήσεις των παραγωγών αμυγδάλου του Δήμου Τεμπών είναι δίκαιες και χρήζουν άμεσης ικανοποίησης, ώστε να καταστεί και πάλι η αμυγδαλοκαλλιέργεια βιώσιμη και αειφόρα στην περιοχή, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να αναλάβει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More