Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζενεβιέβ Μαζαρί στην ΕΡΤ: Είχα έντονη δυσλεξία – Μου έκαναν μπούλινγκ για το όνομά μου

Για τις μαθησιακές της δυσκολίες, την εμπειρία της στην τηλεόραση, τη σχέση της με τη μητέρα της και για το ιδιαίτερο όνομα της μίλησε η Ζενεβιέβ Μαζαρί στην ΕΡΤ και στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4.

«Ήμουν ήσυχο παιδί γιατί είχα διάφορα θέματα κόμπλεξ, τα οποία πάλευα από μόνη μου. Οι μαθησιακές δυσλειτουργίες που είχα δεν σε βοηθάνε να νιώθεις ότι το ”έχεις”. Είχες μια ”κάρτα” τεμπελιάς που σου τη δίνανε και έλεγες ”δεν γίνεται, δεν τη δέχομαι την ταμπελιά”. Έχω έντονη δυσλεξία που δεν με βοήθαγε ούτε στο λεκτικό ούτε στο να διαβάζω. Σε όλα έχω εξελιχθεί εκτός του να διαβάζω. Στο να διαβάσω ήμουν σαν Ά Δημοτικού και συνεχίζω να είμαι έτσι. Αρχίζει να διορθώνεσαι με το καιρό αλλά στη πραγματικότητα συνεχίζεις και είσαι ένας δυσλεκτικός άνθρωπος», εξομολογήθηκε για τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

«Στην τάξη ένιωθα πάντα ένα άγχος. Η μαμά μου με στήριξε σε όλο αυτό το ταξίδι. Με πήγαινε σε γιατρούς, έψαχνε ανθρώπους να δουλέψουμε φωνητικά και λεκτικά. Στο σχολείο έλεγαν ότι είμαι τεμπέλα και ότι έχω καθυστέρηση. Δεν μπορείς μπροστά σε ένα παιδί να μιλήσεις για το νευρολογικό τους σύστημα, απαγορεύεται. Ήμουν μπροστά. Στο σχολείο μου έκαναν μπουλινγκ και για το όνομά μου», παραδέχεται η Ζενεβιέβ Μαζαρί για το πρόβλημα της δυσλεξίας.

«Είχα τεράστια στήριξη από το σπίτι μου. Η μητέρα μου ήταν σαν νεράιδα, έχω πάρει απεριόριστη αγάπη από αυτήν. Έκανε πολύ καλή δουλειά», δήλωσε για τη σχέση της με τη μητέρα της.

Ερωτηθείς για το πως τις φάνηκε ο χώρος της τηλεόρασης δήλωσε: «Ήρθα από το χώρο της μόδας όπου λειτουργούμε πάντα με αγάπη. Τώρα που αντιλαμβάνομαι τους κανόνες της τηλεόρασης δεν μου αρέσουν. Πρέπει να προσέχεις το τι λες. Είναι το μεγαλύτερο μου άγχος αυτό. Είναι μέσα στο λεκτικό μου να βρίζω. Mε πάρα πολύ αγάπη και από θαυμασμό μπορεί να χρησιμοποιήσω μια λέξη και να φέρω αναστάτωση»

Ενώ πρόσθεσε: «Οι τίτλοι είναι άλλο ένα πράγμα που έχω μάθει στην τηλεόραση. Δηλαδή σε μια παλιά συνέντευξη γύρισα και είπα ότι από τη ζήλια μου μια φορά έδωσα κλωτσιά στον άντρα μου. Και ξαφνικά οι τίτλοι την επόμενη μέρα ήτανε ”έδωσε κλωτσιά στον άντρα της”. Σε πάρα πολλά πράγματα που έχω διαβάσει τα γράφουν και σαν δεδομένα. Αφού το λες σαν δεδομένο γιατι δεν με έχεις πάρει ένα τηλέφωνο; Θα το σήκωνα, θα σου απαντούσα. Είναι σοκαριστικό. Όμως, μου αρέσει πάρα πολύ η τηλέοραση. Νιώθω δημιουργική».

«Δούλεψα στη μόδα τις καλές εποχές. Πρόλαβα και έβγαλα πολύ καλά λεφτά από την ελληνική διαφήμιση. Δούλεψα με τους καλύτερους στα καλύτερα. Ήμουνα τυχερή, πάντα έχω ένα άστρο. Ό,τι έχω βιώσει στη ζωή μου με έχει κάνει καλύτερη και με έχει φέρει εδώ. Θεωρώ ότι ακόμα και οι πιο λάθος κινήσεις που έχω κάνει τελικά ήταν το πιο ωραίο μάθημα που έχω πάρει».

Για τα ταξίδια που έκανε ανέφερε: «Μου αρέσει όπου πηγαίνω να γίνομαι ένα με το περιβάλλον. Στα νεανικά μου χρόνια ζούσα σε ζούγκλες στον Αμαζόνιο».

Κλείνοντας, σε ότι αφορά το ιδιαίτερο όνομά της, η ίδια ανέφερε χαριτολογώντας: «Δεν θα κάτσω να απολογηθώ πώς κατέληξα με αυτό το όνομα. ”Σε λέγανε και στο χωριό σου Ζενεβιέβ;”. Ναι ρε φίλε, θα κάτσω να απολογηθώ και για αυτό;

Τσαντίζομαι γιατί είμαι από χωριό που είναι βλάχοι και το έχουν και με υπερηφάνεια. Και έρχεσαι εσύ και μου λες ”σε λέγανε και στο χωριό σου έτσι”. Ναι, ρε φίλε θα μου πεις εσύ για τους βλάχους που ήταν οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι όταν εσύ δεν ήξερες να γράψεις το όνομα σου ελληνικά».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη της Ζενεβιέβ Μαζαρί στην ΕΡΤ και το ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4:

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More