Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Επιβεβαιώνεται η συνεργασία Πενταγώνου – Twitter για μυστικές καμπάνιες

Τα στελέχη του Twitter έδωσαν στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ειδικά προνόμια να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για τις μυστικές διαδικτυακές καμπάνιες του τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένες εσωτερικές επικοινωνίες από την εταιρεία.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Λι Φανγκ δημοσίευσε την όγδοη παρτίδα εγγράφων την Τρίτη, αφού ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας Ίλον Μασκ ενέκρινε την κυκλοφορία σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει τη διαφάνεια σχετικά με τις προηγούμενες αποφάσεις του Twitter, αναφέρει το RT. 

«Παρά τις υποσχέσεις να κλείσουν μυστικά δίκτυα κρατικής προπαγάνδας, τα έγγραφα του Twitter δείχνουν ότι το κοινωνικό δίκτυο βοήθησε άμεσα τις επιχειρήσεις επιρροής του αμερικανικού στρατού», έγραψε ο Λι Φανγκ. Ο δημοσιογράφος είχε τη δυνατότητα να αναζητήσει εσωτερικά έγγραφα του Twitter μέσω ενός δικηγόρου, «πράγμα που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορεί να μην ήταν ενδελεχή». 

Η εκτεθειμένη συνεργασία χρονολογείται από το 2017, όταν ο Nathaniel Kahler, αξιωματούχος που συνεργάζεται με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, έστειλε ένα email στο Twitter ζητώντας επαλήθευση και μια «λευκή λίστα» πολλών δεκάδων αραβόφωνων λογαριασμών που χρησιμοποιούνται από την CENTCOM «για την ενίσχυση ορισμένων μηνυμάτων». 

«Την ίδια ημέρα, τα μέλη της Ομάδας Ακεραιότητας του Twitter εφάρμοσαν ένα «ειδικό διακριτικό εξαίρεσης» που ουσιαστικά παρείχε δικαιώματα επαλήθευσης λογαριασμών χωρίς ορατό μπλε σημάδι ελέγχου επαλήθευσης». 

Αν και το Πεντάγωνο φέρεται να υποσχέθηκε να μην κρύψει τη σχέση τους, κάποια στιγμή άλλαξαν οι πληροφορίες προφίλ και οι φωτογραφίες ορισμένων από αυτούς τους λογαριασμούς και άρχισαν να παρουσιάζονται ως απλοί χρήστες ή ως «αμερόληπτες» πηγές απόψεων και πληροφοριών. 

Πηγή: Politika.rs   

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς   

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More