Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: 22χρονη από το Μπάφαλο, πέθανε από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητό της

Η Ανντέλ Τέιλορ, 22 ετών από το Μπάφαλο, πέθανε από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητό της αφού παγιδεύτηκε σε χιονοθύελλα για 18 ώρες. Είναι μόνο μία από τους 35 που έχουν υποκύψει στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο αριθμός των νεκρών δόθηκε στη δημοσιότητα με ανακοίνωση των αξιωματούχων τη Δευτέρα, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η Τέιλορ ήταν μία από τους τρεις οδηγούς που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα αυτοκίνητο, βγαίνοντας στον δρόμο, παρά την απαγόρευση των προσωπικών οδικών μετακινήσεων που παραμένει σε ισχύ.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι θα μπορούσαν να βρεθούν και άλλα πτώματα, καθώς προβλέπουν ότι θα πέσει ακόμη ένα μέτρο χιόνι. Το Μπάφαλο σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της χιονοθύελλας, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή και έπληξε πολιτείες από τη Μοντάνα έως τη Νέα Υόρκη. Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν τη χιονοθύελλα ως «τη χειρότερη καταιγίδα πιθανώς στη ζωή μας» και προειδοποίησαν περαιτέρω: «Αυτό δεν είναι ακόμη το τέλος».

Αργότερα τη Δευτέρα, η κυβερνήτης Κάθι Χόχουλ έκανε δεκτή την έκκληση να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη καθώς οι αναφορές για θανάτους που σχετίζονται με τη χιονοθύελλα συνεχίζουν να αυξάνονται. Από την Τρίτη, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε σχεδόν 70. Η οικογένεια της Τέιλορ δήλωσε ότι είχε καλέσει το 911 και περίμενε τους πρώτους διασώστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τη βρουν όταν έστειλε το βίντεο.

Η Γουάντα Μπράουν Στιλ, η μητέρα της Τέιλορ, δήλωσε στο WCOS ότι η κόρη της σχεδίαζε να περιμένει να περάσει την καταιγίδα στο όχημά της πριν επιστρέψει στο σπίτι με τα πόδια την επόμενη μέρα. Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, η Τέιλορ βρέθηκε νεκρή μέσα στο όχημά της. Η άλλη αδελφή της Τέιλορ, η Τομέσια Μπράουν, δήλωσε ότι κάποιοι προσπάθησαν να τη σώσουν, αλλά οι προσπάθειες τους ήταν μάταιες. «Υποθέτω ότι όλοι όσοι προσπάθησαν να την πλησιάσουν κόλλησαν. Πυροσβεστική, αστυνομία, όλοι κόλλησαν», δήλωσε η Τομέσια. «Γιατί δεν είχαν αλυσίδες στα λάστιχα τους; Αυτή είναι μια πολιτεία που είναι γνωστή για το χιόνι», συνέχισε η αδελφή.

Οι τοπικές αρχές ασφαλείας δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει ότι η Τέιλορ είναι ένα από τα θύματα της καταιγίδας, ούτε έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου της. Η οικογένεια της Τέιλορ εργάστηκε απεγνωσμένα τις ώρες μετά την αποστολή του βίντεο για να προσπαθήσει να την βρει, κάνοντας αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ζητώντας από τους φίλους της να το διαδώσουν.

Η Τομέσια δημοσίευσε στις 24 Δεκεμβρίου: «Η αδελφή μου εγκλωβίστηκε σε χιονοθύελλα στο Μπάφαλο στις 2μμ χθες. Ήταν ακόμα κολλημένη στις 11μμ χθες το βράδυ! Τώρα έχει χαθεί κάτω από το χιόνι και κανείς δεν μπορεί να τη βρει! Έχω αυτόν τον πόνο στο στομάχι μου». Η οικογένεια της νεαρής γυναίκας πιστεύει ότι μπορεί να πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και όχι από υποθερμία.

«Το αυτοκίνητο ήταν σε λειτουργία και το χιόνι εξακολουθούσε να έρχεται, οπότε μπλόκαρε τους σωλήνες, την εξάτμιση», δήλωσε η Στίλ. «Μετά, αφού το αυτοκίνητο έσβησε, τότε ήταν που πάγωσε.»  Τώρα η οικογένεια έχει μείνει να αντιμετωπίσει την τραγική απώλεια κατά τη διάρκεια των εορτών. «Τραγικό, η Ανντέλ εκείνη έχει ακόμα δώρα κάτω από το δέντρο», είπε η Σονέκουα. Η Τέιλορ θα έκλεινε τα 23 της χρόνια τον Ιανουάριο.

 

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο Μπάιρον Μπράουν περιέγραψε το σπαρακτικό έργο της ανάσυρσης των θυμάτων της καταιγίδας από τα αυτοκίνητα, τα σπίτια και τους δρόμους.

«Οι αστυνομικοί μας είναι και αυτοί άνθρωποι. Είναι οδυνηρό να βρίσκεις μέλη της κοινότητάς σου που έχουν πεθάνει», δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι τα θύματα της χιονοθύελλας «προσπαθούσαν να βγουν έξω υπό συνθήκες καταιγίδας, αποπροσανατολίστηκαν και πέθαναν στο δρόμο».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Έρι της Νέας Υόρκης, Μαρκ Πόλονκαρζ, περιέγραψε τη χιονοθύελλα ως «τη χειρότερη καταιγίδα ίσως στη ζωή μας» και προειδοποίησε ότι οι νεκροί μπορεί να είναι περισσότεροι. Ορισμένοι άνθρωποι, σημείωσε, έμειναν αποκλεισμένοι στα αυτοκίνητά τους για περισσότερες από δύο ημέρες.

Ο Πόλονκαρζ έγραψε στο Twitter ότι 14 άνθρωποι στην κομητεία πέθαναν από το κρύο, τρεις άνθρωποι βρέθηκαν στα οχήματά τους, τέσσερις δεν είχαν θέρμανση, τρεις ήταν από καρδιακά επεισόδια από το φτυάρισμα της χιονόστρωσης και τρεις άνθρωποι απεβίωσαν μετά από καθυστέρηση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Οι δρόμοι παρέμειναν γεμάτοι με αυτοκίνητα, λεωφορεία, ασθενοφόρα, γερανοφόρα και ακόμη και εκχιονιστικά μηχανήματα που θάφτηκαν κάτω από πανύψηλα αναχώματα, περιπλέκοντας τις προσπάθειες να καθαριστούν οι χιονισμένοι δρόμοι και να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους κατοίκους που χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη. Οι αρχές χρησιμοποίησαν τρακτέρ υψηλής ανύψωσης ως νοσοκομειακά μέσα μεταφοράς.

Παρά την απαγόρευση των προσωπικών οδικών μετακινήσεων που παρέμεινε σε ισχύ τη Δευτέρα, εκατοντάδες οδηγοί χρειάστηκε να διασωθούν από τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μέλη της Εθνοφρουράς και άλλες ομάδες διέσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους από χιονισμένα αυτοκίνητα και σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά οι αρχές δήλωσαν ότι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι.

Πηγή: DailyMail.uk

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More