Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «Ίριδα» διαστέλλεται ξανά για το κοινό

Η πολύπαθη «Ίριδα» συνεχίζει να δηλώνει ηχηρό «παρών» με το «Ίριδα Visions». Αυτή την Κυριακή, στις 20.00 καλεί τους κινηματογραφόφιλους για ακόμα μία φορά σε ένα πακέτο προβολών. Με το «La Jetée», γνωστό στην Ελλάδα ως «Σταθμός Αποχαιρετισμού» του Κρις Μάρκερ θα ανοίξει η αυλαία και στη συνέχεια το «Με κομμένη την ανάσα» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ θα αποτελέσει τη δεύτερη πρόταση-εφαλτήριο συζητήσεων.

Οι μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., είναι μια σειρά προβολών που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.).

Και οι δύο ταινίες προέρχονταιαπό την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinéma του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Τις ταινίες θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Καντέα – Παπαδόπουλος, γνωστός από τα κείμενα του στο περιοδικό «Αθηνόραμα», ο οποίος και στη συνέχεια θα παίξει μουσικές στο πάρτι που θα ακολουθήσει.

Ο Γιάννης Καντέα – Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην εκδήλωση -και τη σημασία αυτών των προβολών- στο ΕΡΤnews: «Ο Κινηματογραφικός Τομέας του ΠΟΦΠΑ απο τον περασμένο Νοέμβριο διοργανώνει κάθε εβδομάδα, πάντα δωρεάν, αληθινά ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις κάτω από την ομπρέλα του “Ίριδα Visions”. Στην ουσία, απλώς βρήκε έναν πιο εξωστρεφή τρόπο να διαδώσει τις πολύτιμες δράσεις που κάνει διαχρονικά. Αλλά και να επισημανθεί, έτσι, γιατί πρέπει να προστατευθεί η συνέχεια του ΠΟΦΠΑ, καθώς και η χρήση χώρων σαν την Ίριδα από εκείνον. Πρόκειται, βέβαια, για μια τελείως διαφορετική περίπτωση από εκείνη των Ιντεάλ – Άστορ. Ωστόσο, ένα από τα πράγματα που τα ενώνει είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν να σταματήσουν να είναι χώροι πολιτισμού, ώστε να αντικατασταθούν μάλλον από ξενοδοχειακές μονάδες. Πιθανή εξέλιξη η οποία θα επιταχύνει την ερημοποίηση του κέντρου, καθώς θα το αποξενώσει από τους κατοίκους της πόλης.»

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη με παραλαβή μηδενικού εισιτηρίου στην είσοδο της Ίριδας. Οι πόρτες της Ίριδας θα ανοίξουν στις 19:15. Κάθε άτομο θα μπορεί να παραλαμβάνει την πρόσκλησή τουο. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε επισκεφτείτε το iridavisions.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More