Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Η Ουκρανία στοχεύει στην ανακατάληψη εδαφών

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, με πολλές περιοχές να συνεχίζουν να «πέφτουν στα χέρια» του ρωσικού στρατού, ύστερα από βομβαρδισμούς και συγκρούσεις.

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, Ελβίρα Κρίθαρη, μεταφέρει τις σκληρές εικόνες του ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μάχες εξελίσσονται, τόσο σε πολεμικό, όπως προαναφέρθηκε, όσο και σε διπλωματικό επίπεδο.
Η δήλωση του Ουκρανού ΥΠΕΞ

Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών, Κουλέμπα, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις έχουν ανασταλεί, με στόχο την ανακατάληψη εδαφών, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την ενδεχόμενη απάντηση της Ουκρανίας στα συνεχόμενα πυρά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται αναζωπύρωση μαχών στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας. Σήμερα (13/7) το Μικολάιφ δέχτηκε τουλάχιστον 28 χτυπήματα και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς αμάχους. Ο ΟΗΕ σε δήλωσή του, έκανε λόγο για 135 απώλειες αμάχων, τις πρώτες 11 ημέρες του Ιουλίου.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι από την αρχή του πολέμου καταγράφονται 349 θάνατοι παιδιών.

Ουκρανία -Εξαγωγές σιτηρών: Την ερχόμενη εβδομάδα η υπογραφή της συμφωνίας με την Τουρκία

Η Β. Κορέα αναγνώρισε τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε σήμερα τις δύο αποσχισθείσες «λαϊκές δημοκρατίες» της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητα κράτη, όπως ανέφεραν ένας ηγέτης των αυτονομιστών και ένα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η Βόρεια Κορέα είναι μόλις η τρίτη χώρα, μετά τη Ρωσία και τη Συρία, που αναγνωρίζει τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα επιβεβαίωσε ότι αναγνώρισε την ανεξαρτησία και των δύο περιοχών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS. Η Πιονγκγιάνγκ είχε εκφράσει και την υποστήριξή της στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014.

Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία

Ανταπόκριση από το Κίεβο: Ελβίρα Κρίθαρη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More