Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ3 αποχαιρετά σήμερα με οδύνη τον δικό της άνθρωπο Απόστολο Τσιτσούλη

Η οικογένεια της ΕΡΤ3 αποχαιρετά με οδύνη σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου τον δικό της άνθρωπο, Απόστολο Τσιτσούλη, στις 10.45 π.μ., στα κοιμητήρια Μαλακοπής, στη Θεσσαλονίκη.

Ο  Απόστολος μας άφησε νωρίς και ξαφνικά, σε ηλικία 60 ετών, στον ύπνο του, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένειά του, τον μονάκριβο γιό του Νίκο, τους συναδέλφους του και όλους όσοι τον αγαπούσαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Απόφοιτος του Εθνικού Πανεπιστημίου Θεάτρου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης I.K. Karpenko-Karyi του Κιέβου, ο Απόστολος Τσιτσούλης ξεκίνησε τη συνεργασία του με την ΕΡΤ3 το 1989, αφιερώνοντας της το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του. Αφήνει πίσω του πλούσιο έργο, με έμφαση στο ντοκιμαντέρ (ιστορικό, αρχαιολογικό, λαογραφικό, περιηγητικό, κοινωνικά κ.α.). Ξεχωρίζουν δύο σειρές ντοκιμαντέρ  παραγωγής ΕΡΤ3, 12 επεισοδίων η καθεμία, η «Αρχαιολογική Σκαπάνη» και οι «Ιστορικές Εποχές στη Μακεδονία». Το 2000 ο Απόστολος Τσιτσούλης τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας» για το ντοκιμαντέρ του «Αμφίπολη».

Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε για τη δυναμική του παρουσία, την πρωτοποριακή σκέψη του, τον  μειλίχιο χαρακτήρα και τη συναδελφικότητά του.

Καλό σου ταξίδι Απόστολε….

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More